Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια μελέτης και δημιουργίας στα μουσικά ηχοχρώματα της Μεσογείου και παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού μια μουσική παράσταση που δίνει το μήνυμα της ενότητας, της ειρήνης και της προσφοράς σε όλους όσους βιώνουν τη μετανάστευση και την προσφυγιά. Ένα σπαρακτικό μουσικό οδοιπορικό με τραγούδια για τον ξεριζωμό, από λαούς της νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου που τον βίωσαν έντονα – Έλληνες, Ιταλούς, Πορτογάλους και Άραβες.

estoudiantina_2017_06_001

 

Στην παράσταση η Εστουδιαντίνα, που αναβίωσε το 1998 έναν τύπο ορχήστρας του 19ου αιώνα δημιουργώντας και προτείνοντας νέες φόρμες στην ελληνική μουσική, συμπράττει επί σκηνής με σημαντικούς καλλιτέχνες και ορχήστρες, ξεκινώντας από τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος συνεργάζεται με την ορχήστρα όλα αυτά τα χρόνια και ήταν παραγωγός στους πρώτους δίσκους της. Συμμετέχουν ακόμα: οι Encardia, μουσική κολεκτίβα που μελετά τη μουσική της Κάτω Ιταλίας, οι τραγουδοποιοί Θοδωρής Κοτονιάς και Λεωνίδας Μπαλάφας, η ερμηνεύτρια του παραδοσιακού και του ρεμπέτικου τραγουδιού Ασπασία Στρατηγού και η ανερχόμενη Μαρίνα Σάττι.

Τραγουδούν: Γιώργος Νταλάρας, Encardia, Ασπασία Στρατηγού, Θοδωρής Κοτονιάς, Λεωνίδας Μπαλάφας, Μαρίνα Σάττι και το πολυφωνικό σύνολο Fones
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Ηχοληψία: Αντώνης Ζαχόπουλος, Βαγγέλης Κουλούρης
Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος
Αφηγητής: Τάσος Νούσιας

Μουσικοί Εστουδιαντίνας:
Ανδρέας Κατσιγιάννης – σαντούρι
Κυριάκος Γκουβέντας – βιολί
Απόστολος Βαλαρούτσος – κιθάρα
Σταύρος Κουσκουρίδας – κλαρίνο
Κώστας Κωνσταντίνου – κοντραμπάσο
Φίλιππος Ρέτσιος – πιάνο
Μιχάλης Μπακάλης – κρουστά
Θάνος Σταυρίδης – ακκορντεόν
Γιώργος Μάτσικας – μπουζούκι
Κώστας Γεδίκης – μπουζούκι
Νίκος Σαμαράς – πνευστά
Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου – κανονάκι
Άγγελος Πολυχρόνου, κρουστά

Πληροφορίες:
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
30 Ιουνίου
21:00

Τιμές εισιτηρίων:
​Κανονικό: Από 12€ έως 35€
Φοιτητικό: 7€
ΑΜΕΑ/Ανέργων: 5€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here