Γράφει η Γεωργία Τσάκωνα
3/3/2010
Χορηγός Επικοινωνίας: www.musiccorner.gr

Πάντα είχα μια αδυναμία στον Φοίβο Δεληβοριά, ίσως γιατί τον έχω συνδέσει πολύ με τα μαθητικά μου χρόνια ή ίσως γιατί τα τραγούδια του είναι τόσο ιδιαίτερα που μπορείς να τα ταυτίσεις με τις πιο περίεργες, εκρηκτικές  και καταλυτικές φάσεις της ζωής σου. Οι – σήμα κατατεθέν – στίχοι του Φοίβου, η ρομαντική μουσική και η μελωδική του φωνή μπορούν εύκολα να σε ταξιδέψουν στον χρόνο και τις αναμνήσεις σου.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Big Band του μας υποδέχονται για 4 μόνο διήμερα, (8 παραστάσεις, κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 19 Φεβρουαρίου) σε ένα ανανεωμένο Metro live και το Music Corner βρέθηκε εκεί !

Το πρόγραμμα ξεκίνησε γύρω στις 11 , σε ένα σκηνικό που θυμίζει μια μπαρόκ εποχή. Ο κόσμος ολοένα γέμιζε το μαγαζί και στριμωχνόταν – με χαμόγελο πάντα! – για να προλάβει μια καλή θέση απ’ όπου θα μπορούσε άνετα να απολαύσει τον αγαπημένο του καλλιτέχνη. Όταν εμφανίζεται ο Φοίβος, απολαμβάνει ένα από τα πιο θερμά χειροκροτήματα του κοινού και μας προετοιμάζει κατάλληλα για να μας συστήσει την Big Band του. Στη σκηνή ανεβαίνουν …δύο άτομα!!!
«Αν ακούγοντας το Big Band περιμένατε μεγάλη σε αριθμό μπάντα ατυχήσατε», ήταν τα λόγια του ερμηνευτή  «σας συστήνω τους εξής δύο: τον Σταμάτη Σταματάκο στο Κοντραμπάσο και τον Γιώργο Κατσάνο, τον άνθρωπο ορχήστρα!!».  Ο Γιώργος Κατσάνος, πραγματικά όλο το βράδυ έδωσε ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας και αυθεντίας, όσον αφορά τα μουσικά όργανα αφού έντυνε εξαιρετικά με τους ήχους του όλα τα κομμάτια του τραγουδιστή, έπαιξε από στιλόφωνο, νερόφωνο και παραδοσιακά όργανα ξένων χωρών μέχρι και …ηλεκτρικό πριόνι!!!!!!

Στα φωνητικά αλλά και άξια παρτενέρ του Φοίβου στάθηκε η Ρένα Μόρφη, που πλαισίωνε την παρέα δίνοντας το δικό της στίγμα.

Το «Αφού δεν μ’αγαπάς…», μέσα από  μία διαφορετική ενορχήστρωση, ανοίγει την βραδιά στο Metro. Ο κόσμος ενθουσιάζεται και ξεκινά να σιγοντάρει τον  Φοίβο στους στίχους, σειρά έχουν τα «Bossa nova του Ησαΐα», «θέλω να σε ξεπεράσω», «Καθρέφτης», «Το ‘πα το ‘κανα», «Οκ» και πολλά αγαπημένα τραγούδια. Ευχάριστη έκπληξη  είναι το ότι ερμηνεύει επί σκηνής τα τραγούδια του νέου του ακυκλοφόρητου ακόμα cd. Πρόκειται, όπως μας είπε και ο ίδιος, για μια δουλειά που θα περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα και τα συναισθήματα που αυτός σου διεγείρει! Δεν ήταν καθόλου φειδωλός, έτσι μας χάρισε περίπου πέντε με έξι τραγούδια από τον καινούργιο του δίσκο και μας πήγε  για ακόμα μια φορά σε κόσμους, εικόνες και παραμύθια που μόνο εκείνος μπορεί να δημιουργήσει. Παρότρυνε κιόλας τον κόσμο να του προτείνει τίτλους για τα τραγούδια που άκουγε γιατί ακόμα ο ίδιος δεν τους είχε αποφασίσει 100%! Ευχάριστα ενσταντανέ της βραδιάς ήταν σίγουρα το ντουέτο του Φοίβου με την Ρένα Μόρφη στο «Sex-bomb», όπου σαν άλλος – Έλληνας – Tom Jones,  τραγουδούσε «Σεξοβόμβα , σεξοβόμβα …είσαι μια σεξοβόμβα…», καθώς και το σόλο της Ρένας στο διασκευασμένο «You don’t have to be beautiful».

Έντονη επίσης ήταν και η παιχνιδιάρικη διάθεση του καλλιτέχνη, καθώς ζήτησε από το κοινό να τον βοηθήσει να πει το «Αυτή που περνάει» ώστε να  ξεκουραστούν λίγο οι μουσικοί του. Έτσι χωρίζοντας μας σε δύο ομάδες, οι μεν τραγουδούσαμε τον ρυθμό της εισαγωγής, ενώ η άλλη ομάδα συνέχιζαν τον  ρυθμό χτυπώντας παλαμάκια. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ιδιαίτερο – θα μπορούσα να πω! – σαν πρωτάρηδες που ήμασταν, αλλά σίγουρα απολαυστικό!

Ιδιαίτερη αναφορά του Φοίβου έγινε στην Λένα Πλάτωνος που της αφιέρωσε το «Το σκοτάδι των δύο» και το ερμήνευσε μαζί με την Ρένα Μόρφη, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν και η επιλογή του τραγουδιστή να μας πει το «Υπάρχω» σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διασκευή.

Περίπου στη 1.15, ο Φοίβος  Δεληβοριάς με την παρέα του μας καληνύχτισαν για πρώτη φορά… και λέω για πρώτη γιατί δεν είχαν υπολογίσει καλά το «απαιτητικό» κοινό που βρισκόταν από κάτω! Τέσσερις φορές συνολικά  μας καληνύχτισαν και μετά ξαναέβγαιναν ύστερα από τις παρακλήσεις και τις επιδοκιμασίες του κόσμου που δεν έλεγε να κουνηθεί από τις θέσεις του! Ο Φοίβος αρνιόταν με πολύ χιούμορ παραγγελίες των ακροατών του, θέλοντας να τους πειράξει ενώ άλλες τις αποδεχόταν χωρίς δεύτερη κουβέντα!

Πραγματικά μια παράσταση που αξίζει κανείς να την δει…!

Δείτε επίσης το δελτίο τύπου για τις παραστάσεις του Φοίβου Δεληβοριά

*** Ευχαριστούμε την ομάδα foidel.gr για τη παραχώρηση των φωτογραφιών…
*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here