20/9/2013
www.musiccorner.gr

Λέγεται στη Γαλλία πως όταν οι MC που τώρα βρίσκονται στα πράγματα δεν ήξεραν να χρησιμοποιούν ούτε τοστιέρες, ο Guts χειριζόταν ήδη ένα ASR Ensoniq με το ένα του χέρι. Αν και συνήθως τέτοιες περιγραφές συνοδεύονται από υπερβολή το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς και για το γεγονός πως ένα 10χρονος μπορεί να κατέχει τη δισκοθήκη ενός 28χρονου. Ο Guts απλά τυχαίνει να είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει και τα 2. Και θα τον απολαύσουμε μαζί με τον σπουδαίο Ούγγρο Savages και τους ξεχωριστούς Pad Trio στο Koo Koo Live Stage στις 28 Σεπτεμβρίου, Σάββατο, σε μια συναυλία που μπορεί κανείς να τη θεωρήσει και σαν μια γιορτή της μουσικής… γιατί έτσι θα είναι!!!

Guts - 2

Όταν η μητέρα του Guts αποφάσισε να χαρίζει δίσκους στον γιό της κάθε φορά που έφερνε καλούς βαθμούς από το σχολείο, ίσως ονειρευόταν ακαδημαϊκή καριέρα για το παιδί της, δε μπορούσε να φανταστεί ότι η ίδια άνοιγε μια άλλη, τελείως διαφορετική, πόρτα στο μέλλον του γιου της από αυτή που σχεδίαζε αρχικά. Ήδη από την εφηβεία είχε στράφηκε στο Hip Hop κι ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη στάθηκε πραγματική αποκάλυψη για τον ίδιο. Ξεκίνησε ως DJ και beatmaker ενώ παράλληλα συμμετείχε σε μια funky μπάντα με τίτλο “Alliance Ethnik” που σχηματίστηκε το 1990. Οι φρέσκοι και πιασάρικοι ήχοι τους έγιναν μεγάλη επιτυχία, με τον Guts να δημιουργεί το ένα funk hit μετά το άλλο. καθώς έκλειναν τα 90’s, βρέθηκε με τον Faster Jay, συνεργάτη του από τις πρώτες εποχές των Alliance Ethnik, που είχε δημιουργήσει την Kiff Records, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με εκπροσώπους της Γαλλικής Rap όπως οι Svinkels, the Rieurs, the Sages Po και πάνω από όλα ο Big Red. Το 2007 ο Guts εγκαταλείπει το Παρίσι και μεταφέρει την έδρα του στην Ίμπιζα όπου καταπιάστηκε με τη δημιουργία του πρώτου του solo album που είχε τίτλο, Guts le Bienheureux”. Μια υπέροχη instrumental δημιουργία γεμάτη ενέργεια που του έδωσε διεθνή προσοχή με μια διασκευή του “And The Leaving Is Easy” και τα mariachi brass riffs. Το επόμενο βήμα ήταν να ιδρύσει τη δική του εταιρία παραγωγής με τίτλο “Pura Vida” με την οποία κυκλοφόρησε και το δεύτερο άλμπουμ του Freedom” to 2009. Φέτος κυκλοφόρησε μαζί με τον Mambo τη συλλογή “Beach Diggin” κομμάτια της οποία θα μας παρουσιάσει.

Guts - 3

Ο Savages προέρχεται από τη Βουδαπέστη και κινείται γύρω από downtempo, breaks, jazz, funk, hip-hop, swing, dub και όλα τα είδη από multikulti folk στα μοναδικά dj sets του. Είναι επίσης γνωστός στους χώρους της σκηνής της Ουγγρικής πρωτεύουσας ως The Worldstylers και ως Sannan.

Μαζί τους οι εξαιρετικοί Pad Trio που αποτελούνται από τους J. Melik – Kill Emil – Billa Qause. Οι τρεις τους συναντήθηκαν το 2009 και λίγο μετά αποφάσισαν να ενωθούν κάτω από το όνομα Pad Trio. To Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε το debut album τους με τίτλο entitled “Raw Sessions” σε 300 αντίτυπα [Compact Disc] κι ως free download από το Beatquick.

Τιμές & Διάθεση Εισιτηρίων

Προπώληση: 10€ [μέχρι 8Σεπτεμβρίου]
Προπώληση: 12€ [τα επόμενα 100]
Προπώληση/Ταμείο: 15€

Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων Αθήνα:

Μέσω του Viva.gr και του τηλεφωνικού αριθμού 11876

Public [σε όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα] http://www.public.gr/storelocator/
Seven Video Spots [σε όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα] http://www.sevenspot.gr/

Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου [σε όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα] – http://www.papasotiriou.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here