15/12/2010
Γράφει η Γεωργία Τσάκωνα
Φωτογράφηση: Nikos Zotos
www.musiccorner.gr

Είναι Παρασκευή 10 του μηνός και η «Αττική Σκηνή» ανοίγει τις “πύλες της” στο κοινό με μια βδομάδα καθυστέρηση από την προκαθορισμένη πρεμιέρα. Η Γλυκερία, ο Κώστας Μακεδόνας και ο Γιώργος Θεοφάνους πλαισιωμένοι από μια ομάδα ταλαντούχων τραγουδιστών και μουσικών, ανέλαβαν από την περασμένη Παρασκευή να γεμίζουν να βράδια μας (Κάθε Παρασκευή και Σάββατο) με αγαπημένες λαϊκές αλλά και πιο έντεχνες μελωδίες.

Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε τη πρώτη μέρα που χιόνισε στην Αθήνα, όμως οι θαμώνες της Αττικής Σκηνής, κάθε άλλο παρά κρύο αισθανόμασταν, αφού οι ξεχωριστές  φωνές των καλλιτεχνών ζέσταναν τόσο τις καρδιές μας, όσο και την διάθεση μας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.30 με μια ομάδα νέων παιδιών (Γιώργος Λιανός και Ασπασία Θεοφίλου και σε ξεχωριστό ρόλο οι Σταύρος & Γιώργος Μυλωναδάκης) που από τα πρώτα κιόλας λεπτά έδειξαν ότι στέκονται επάξια δίπλα σε τόσο μεγάλα ονόματα αφού απέσπασαν πολύ εύκολα το χειροκρότημα και τις επευφημίες του κόσμου! Πολύ γρήγορα στην σκηνή ανεβαίνουν και η Γλυκερία με τον Μακεδόνα, δίνοντας μας μια ιδέα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει και ταυτόχρονα καλωσορίζοντας τον κόσμο στο μαγαζί.

Το μικρόφωνο παραλαμβάνει ο Γιώργος Λιανός ερμηνεύοντας τραγούδια δικά του αλλά και άλλων καλλιτεχνών. Χαρακτηριστικό του πάντα το “παιχνιδιάρικο ταπεραμέντο του” του πάνω στην πίστα, που όμως κάποιες  φορές άγγιξε τα όρια της υπερβολής.

Ο Κώστας Μακεδόνας βγήκε τραγουδώντας το «Νύχτα Πάρτη» και ο κόσμος του χαρίζει ένα από τα πιο ζεστά χειροκροτήματα. Λίγο αγχωμένος φάνηκε στην αρχή – ίσως λόγω πρεμιέρας – και πολύ πιο χαλαρός στην συνέχεια, ανέβαζε το κέφι ολοένα και πιο πολύ με κάθε του τραγούδι. Με την συνοδεία των αδελφών Μυλωναδάκη, ο Κώστας Μακεδόνας με τα “Μόνο μια φορά”, “ο έρωτας δεν πάει πανεπιστήμιο”, “το ποδήλατο μου”, αλλά και τη διαχρονική “Λίζα”…,  έπαιξαν με τις διαθέσεις και τις αντιδράσεις μας!

Λαμπερή όσο ποτέ και ανανεωμένη η Γλυκερία έκανε στη συνέχεια την εμφάνιση της με ένα τραγούδι έκπληξη. Το «Σιγά μη κλάψω» του Γιάννη Αγγελάκα, αλλαγμένο «ενορχηστρωτικά» και επίκαιρο όσο ποτέ  διάλεξε η εξαιρετική ερμηνεύτρια να πει βγαίνοντας στη σκηνή και δίνοντας μια ολοκαίνουργια οπτική σε αυτό το κομμάτι. Το κοινό την υποδέχτηκε ένθερμα, ενώ και η ίδια αφού μας καλωσόρισε μοιράστηκε τα συναισθήματα της τόσο για την καινούργια της συνεργασία όσο και για τον όμορφο χώρο που τους φιλοξενεί. Με μελωδικά  τραγούδια από το νέο της cd, αλλά και παλιές της επιτυχίες (ό,τι αγαπώ είναι δικό σου, κρυφτό, μέχρι να γίνουμε άγγελοι κ.α.) μας ταξίδεψε, μας συγκίνησε, μας  έκανε να νοσταλγήσουμε παλαιότερους καιρούς…

Η ώρα έχει αποχωρήσει αρκετά και ήρθε η σειρά του πολυσύνθετου Γιώργου Θεοφάνους να πάρει την θέση του στη σκηνή, πίσω από το πιάνο του… Είναι η στιγμή να παρελάσουν το ένα πίσω από το άλλο, όλα τα τραγούδια του που λίγο πολύ όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει ή αγαπήσει μέχρι σήμερα! Τραγούδια που έχουμε πρωτοακούσει από τους Χ. Αλεξίου, Π. Τερζή, Α. Ρέμο, Σ. Ρουβά, Ν. Θεοδωρίδου κ.α. βρήκαν «άλλη χροιά» στις φωνές της Γλυκερίας και του Κώστα Μακεδόνα. Η συνύπαρξη των τριών καλλιτεχνών επί σκηνής ήταν κάτι φρέσκο και απολαυστικό, ενώ ακούμε κομμάτια που όλοι ήδη ξέρουμε κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης πως ο Γιώργος Θεοφάνους συνεργάζεται για πρώτη φορά και δισκογραφικά με τους δύο καλλιτέχνες, ενώ μας έδωσαν και ένα μικρό δείγμα της δουλειάς  αυτής με το ντουέτο «Σ’ αγαπώ πολύ». Μια αισθαντική μπαλάντα με της φωνές του Μακεδόνα και της Γλυκερίας σε υπογραφή Θεοφάνους!

Ένα σχήμα που θα μας κρατήσει συντροφιά τα ΠαρασκευοΣάββατα όλου του Χειμώνα και δεν πρέπει να το χάσετε…!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από τη πρεμιέρα

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here