«Σήμερα θα έλεγα ότι είμαι πιο φτωχή αλλά και πιο ευτυχισμένη από ποτέ»…

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Ανδρονίκη Τσατσαρώνη
Φωτογράφηση: Ιωάννα Γκόγκου
Music Corner – 21/11/2011

Ένα κορίτσι, ένα χαμόγελο, ένα τραγούδι. LaLaLa κι ο ήλιος χώθηκε πίσω από το βουνό όσο εγώ κι η Μαριέττα θαυμάζαμε την Αθήνα από τον έκτο όροφο του καταπληκτικού “Crowne Plaza Athens City Centre Hotel” (τους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την ευγενική και άψογη φιλοξενία τους) και λέγαμε δυο πράγματα, έτσι να σπάσει ο πάγος πριν ξεκινήσει η «ανάκριση». Μα ποιος πάγος αλήθεια, αφού όταν συναντηθήκαμε στο lobby του ξενοδοχείου – και σημειώνω είχα ήδη καθυστερήσει ένα τέταρτο – με περίμενε μια μεγάλη αγκαλιά, ένας τεράστιος κόκκινος σκούφος κι ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά! Ήταν η Μαριέττα Φαφούτη, ίσως το πιο γλυκό κορίτσι που έχω συναντήσει ποτέ μετά την …Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ίσως το κορίτσι με το πιο εύηχο όνομα (όταν της το είπα νόμισε ότι την κοροιδεύω), ίσως το πιο ειλικρινά χαρούμενο πλάσμα που γνώρισα αυτή τη χρονιά.

Ήταν απόγευμα Τετάρτης και λίγα τετράγωνα πιο κάτω στη Βουλή δινόταν ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα μας μεταβατική κυβέρνηση. Εμείς χαζεύαμε το Λυκαβηττό και τα όμορφα σοκολατένια τρουφάκια που …καταβροχθίζαμε! Κάπου εκεί μεταξύ καφέ κι αναψυκτικού συμφωνήσαμε ότι τρελαινόμαστε κι οι 2 για onion rings και σιχαινόμαστε τους αγενείς και «καβαλημένους» ανθρώπους. Για να μπω τώρα σε λεπτομέρειες, φορούσε ένα υπέροχο μαύρο φόρεμα με πολλά λουλούδια και βολάν, κόκκινα γυαλιά που τόνιζαν τα καταγάλανα μάτια της κι ένα κόκκινο παλτό που φώτιζε ακόμη περισσότερο τις ξανθές της μπούκλες – το παλτό έχει μια τρύπια τσέπη όπως μου εξομολογήθηκε που δεν έχει καταφέρει να ράψει! Ξέχασα να της πω κι εγώ ότι θα βγάλω τα ά-ραφτά της στη φόρα!

Music Corner: Εσύ πού δίνεις τη δική σου ψήφο εμπιστοσύνης;
Μαριέττα Φαφούτη: Στην οικογένειά μου, τις αδερφές και τους γονείς μου, στους δικούς μου ανθρώπους και στους πολύ αγαπημένους μου φίλους.

Music Corner: Πώς θα ένιωθες εάν κάποτε σε πρόδιδε κάποιο από αυτά τα πρόσωπα;
Μαριέττα Φαφούτη: Ποτέ δε λέω ποτέ, αλλά είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν θα με πρόδιδαν ποτέ. Ακόμη όμως κι αν κάποιο πολυαγαπημένο μου πρόσωπο τελικά με πρόδιδε, θα κρατούσα μέσα μου τις μέχρι τότε όμορφες στιγμές και το πόσο τυχερή υπήρξα που είχα αυτό τον άνθρωπο κοντά μου. Θα αισθανόμουν σίγουρα πολύ πληγωμένη αλλά δεν θα ξεχνούσα τα καλά που πήρα από τη σχέση αυτή.

Music Corner: Try a little romance! Πόσο ρομαντική είναι τελικά η Μαριέττα Φαφούτη;
Μαριέττα Φαφούτη: Έχει πλάκα που με ρωτάς γιατί έχω δώσει την εντύπωση ότι είμαι ένα κοριτσάκι που ζει σε ένα ροζ συννεφάκι και τα βλέπει όλα ροζ, κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Ωστόσο, ο ρομαντισμός σαν ρομαντισμός παίζει τεράστιο ρόλο στη ζωή μου από την άποψη ότι καθημερινά προσπαθώ να βρίσκω εκείνα τα πράγματα τα απλά, τα μικρά, που κάνουν έναν άνθρωπο ευτυχισμένο και πολύ όμορφη τη ζωή μας. Προσπαθώ τόσο πολύ να τα ανακαλύπτω μόνη μου αλλά και να τα υπενθυμίζω στους ανθρώπους που αγαπώ. Αυτό είναι όλο. Αυτή είναι και η ιστορία του “try a little romance”. Δεν ξεχνώ ότι η ζωή έχει και μια αστεία πλευρά, έχει και πολύ χιούμορ. Και κατά τη γνώμη μου, ρομαντισμός είναι και να μπορείς να κάνεις τον άλλον να γελάσει με το τίποτα.

Music Corner: Ποιος είναι για σένα ο ρόλος της οικογένειας εν έτει 2011;
Μαριέττα Φαφούτη: Αυτός που θα έπρεπε να είναι πάντα, δηλαδή, να προσφέρει ουσιαστικά το αίσθημα της ζεστασιάς, της ασφάλειας και της ευτυχίας στα μέλη της. Για μένα είναι πολύ ισχυρός ο θεσμός της οκογένειας. Είναι ένας μικρόκοσμος που δεν πρέπει να επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες, ούτε να κλονίζεται από τις δυσκολίες της κρίσης για παράδειγμα. Ναι, είναι δύσκολα τα πράγματα για όλους, αλλά κάθε μέλος της οικογένειας οφείλει να δίνει και να δέχεται αγάπη κι ασφάλεια από τους υπόλοιπους. Στα άσχημα πρέπει να ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά κι έτσι γινόμαστε και πιο δυνατοί.

Music Corner: Μίλησέ μου για το κορίτσι αυτό που έχω απέναντί μου. Ποια είναι η Μαριέττα;
Μαριέττα Φαφούτη: Είμαι η μεγαλύτερη από τρεις αδερφές. Μένω στο Χολαργό, όπου και μεγάλωσα, σε ένα διαμέρισμα πάνω από τους γονείς μου μαζί με τις δυο μου αδερφές. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από την περιοχή, από την πλατεία που παίζαμε ελεύθερα και κάναμε ποδήλατο χωρίς κανένα φόβο. Σήμερα είμαι ένας πάρα πολύ αγχωτικός άνθρωπος που πολλές φορές καταπιέζει τους γύρω του λόγω άγχους. Είμαι υπερπροστατευτική σε σημείο σπαστικό με την οικογένειά μου, φαντάζομαι ότι είναι τρομερά ενοχλητικό αλλά ευτυχώς με ανέχονται! Επίσης, είμαι σε πολύ καλό δρόμο για να αντιμετωπίσω το συγκεντρωτισμό που με διακατέχει, δηλαδή το ότι θέλω να περνούν όλα από τα χέρια μου.

Music Corner: Πότε ξεκινάει η μουσική;
Μαριέττα Φαφούτη: Από τα 15 μου ήθελα να γίνω μουσικός, ήξερα ότι αυτό με κάνει ευτυχισμένη, να κάθομαι στο πιάνο και να γράφω.

Music Corner: Τώρα που μεγάλωσες;
Μαριέττα Φαφούτη: Τώρα που μιλάμε είμαι πιο φτωχή αλλά και πιο ευτυχισμένη από ποτέ! Φτωχή σε σχέση με παλιότερες εποχές που είχα τη δουλειά μου κι ευτυχισμένη γιατί τώρα έχω τη μουσική και τα live.

Music Corner: Πού εργαζόσουν;
Μαριέττα Φαφούτη: Ήμουν για πολλά χρόνια κειμενογράφος σε περιοδικά αλλά απολύθηκα το Μάιο λόγω περικοπών.

Music Corner: Τεράστια αλλαγή φαντάζομαι…
Μαριέττα Φαφούτη: Ήταν μεγάλη αλλαγή αλλά θέλω να πιστεύω κάθε εμπόδιο για καλό. Ένιωσα απίστευτο δέος όταν με απέλυσαν, δέος για τη νέα ζωή που θα ξεκινούσε για μένα.

Music Corner: Είναι συγκλονιστικό αλλά και τρομερά αισιόδοξο αυτό που ακούω. Για να αλλάξουμε θέμα. Αγαπάς πολύ;
Μαριέττα Φαφούτη: Όταν αγαπώ κάποιον, τον αγαπώ δυνατά και παντοτινά. Δεν τρομάζω εύκολα, όταν είναι να κάνω κάτι για κάποιον που αγαπώ.

Music Corner: Δεν είσαι καχύποπτη; Δεν φοβάσαι όσα κρύβουν οι άνθρωποι;
Μαριέττα Φαφούτη: Όχι καθόλου!

Music Corner: Κι αν ποτέ την πατήσεις;
Μαριέττα Φαφούτη: Και τι έγινε; Δεν καταστρέφεται κι η ζωή μας αν πάει κάτι στραβά. Δεν θέλω να είμαι καχύποπτη με τους ανθρώπους.

Music Corner: Είσαι τολμηρή;
Μαριέττα Φαφούτη: Είμαι τολμηρή και παίρνω ρίσκα χωρίς όμως να θέτω άλλους ανθρώπους ή καταστάσεις σε κίνδυνο. Κι ο δίσκος μου για μένα ένα μεγάλο τόλμημα ήταν εδώ που τα λέμε. Εάν με ρωτούσες πριν πέντε χρόνια θα σου έλεγα ότι θεωρώ πιθανότερο να γίνω …υδραυλικός παρά τραγουδίστρια! Από τύχη βρέθηκα πάνω στη σκηνή. Η τύχη είναι το Α και το Ω. Έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η τύχη φτάνει για όλα. Πρέπει κανείς να είναι κι εργατικός για να πετύχει κάτι καλό.

Music Corner: Πώς ένιωθες πριν ανέβεις στη σκηνή τον πρώτο καιρό;
Μαριέττα Φαφούτη: Φοβόμουν πάρα πολύ ότι δεν θα ανταπεξέλθω στις συναυλίες, για πολύ καιρό έκλαιγα πριν από κάθε live κι έκλεινε το στομάχι μου. Έτρεμα από άγχος κι εν τω μεταξύ οι φίλοι μου μου έλεγαν πόσο καλή κι αυθόρμητη είμαι on stage.

Music Corner: Είσαι ροκ ή ποπ χαρακτήρας;
Μαριέττα Φαφούτη: Η μουσική μου είναι ποπ, δεν ξέρω να σου απαντήσω αν είμαι ροκ χαρακτήρας. Δεν θεωρώ ότι είμαι κάτι σπάνιο πάντως. Η καθημερινότητά μου είναι πολύ νορμάλ, κι αυτό που κάνω με τη μουσική είναι πολύ ειλικρινές κι αξιοπρεπές πιστεύω.

Music Corner: Απώτερος στόχος σου στη ζωή ποιος είναι;
Μαριέττα Φαφούτη: Να λιώνω στο γέλιο και να κάνω και τους ανθρώπους που αγαπώ να γελούν κι αυτοί!

Music Corner: Την Τετάρτη στις 23 Νοεμβρίου θα μας παρουσιάσεις, ακούγεται, ένα πολύ ξεχωριστό live στο Gazoo!
Μαριέττα Φαφούτη: Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό το live κι εύχομαι να πάει πολύ καλά. Αυτό το live είναι το αποτέλεσμα της ανάγκης που έχουμε σαν μπάντα να φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη των συνανθρώπων μας, να δείξουμε ότι ακόμη κι όταν τα πράγματα είναι κατάμαυρα το χαμόγελο δεν είναι ανέφικτο, έστω και για τις λίγες ώρες που διαρκεί μια συναυλία. Είναι η πρώτη από μια σειρά εμφανίσεων που ετοιμάζουμε με τίτλο “Back to Happiness” , έτσι σε κόντρα των οργισμένων και πληγωμένων καιρών που ζούμε. Θα πω αγαπημένα μου τραγούδια, από τον δίσκο “Try A Little Romance” βέβαια, αλλά κι από τον νέο δίσκο που είναι στα σκαριά. Επίσης, θα έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να βρεθούμε επί σκηνής παρέα με τον Φοίβο Δεληβοριά, τον Στάθη Δρογώση και τον Tareq!

Music Corner: Νέο Δίσκο ακούω. Για πες, για πες…
Μαριέττα Φαφούτη: Σε στίχους και μουσική δική μου αλλά ακόμα δεν έχω ιδέα πώς θα τον ονομάσω! Είμαστε στη φάση που ολοκληρώνουμε τις ενορχηστρώσεις και μπαίνουμε studio.

Music Corner: Για μετά το Gazoo τί έχετε προγραμματίσει;
Μαριέττα Φαφούτη: Στις 26 Νοεμβρίου θα βρεθούμε στα Τρίκαλα κι έπειτα θα επισκεφτούμε κι άλλα πολλά μέρη της επαρχίας.

Music Corner: Σου αρέσει να ταξιδεύεις για συναυλίες;
Μαριέττα Φαφούτη: Πάρα πολύ! Τρελαίνομαι!

Music Corner: Τί άλλο καλό μαγειρεύετε για την Τετάρτη το βράδυ;
Μαριέττα Φαφούτη: Το Gazoo θα πλημυρρίσει από εικόνες, χάρη σε ένα βίντεο που έχει επιμεληθεί η Κλαίρη Φαφούτη και σαν μικρού μήκους ταινία θα παίζεται όλο το βράδυ πίσω από τη σκηνή, πάντα σε αρμονία με τις μουσικές της μπάντας. Ένα πρόσωπο πρωταγωνιστεί κι έχει μοναδικό του στόχο να ανακαλύψει το μυστικό που φέρνει τα χαμόγελα στους ανθρώπους. Αυτά για την ώρα μπορώ να πω.

Music Corner: Ποιο είναι το πιο όμορφο πράγμα που σου έχουν πει;
Μαριέττα Φαφούτη: Κάποτε ένας άντρας που εκτιμούσα πάρα πολύ μου είπε ότι είμαι πολύ ικανός άνθρωπος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που έχω ακούσει.

Music Corner: Τι συμβουλεύεις όσους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην κάνοντας το όνειρό τους πραγματικότητα;
Μαριέττα Φαφούτη: Να μην το βάζουν κάτω! Να το κυνηγούν με κάθε τρόπο. Να το προσπαθούν παράλληλα με μια άλλη δουλειά.

Music Corner: Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζεις πολύ;
Μαριέττα Φαφούτη: Λιώνω για Αρλέτα!

Music Corner: Πού αλλού σε βρίσκουμε ή σε ακούμε το φετινό χειμώνα Μαριέττα;
Μαριέττα Φαφούτη: Έχω γράψει τη μουσική για τη νέα μικρού μήκους ταινία της Θέλγιας Πετράκη που θα παιχτεί στους κινηματογράφους με τίτλο “Underground”. Τώρα γράφω και για μια θεατρική παράσταση που θα ανέβει τέλη Ιανουαρίου στο Bios, μια παράσταση του Ιωσήφ Βαρδάκη με τίτλο «I am my own wife».

Music Corner: Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις, να είσαι πάντα γερή, τυχερή και χαμογελαστή όπως σε βλέπω τώρα! Κι άσε με να πιστεύω ότι είσαι πολύ σπάνια! Dont Stop!
Μαριέττα Φαφούτη: Ευχαριστώ πολύ, να είστε κι εσείς πάντα καλά!

——————-

*** Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο «Crowne Plaza Athens City Centre» για την άψογη φιλοξενία (www.cpathens.com / Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα / 210.7278000)
*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι αργά τα μεσάνυχτα και έκατσα να διαβάσω τούτο το κείμενο..

    Είναι τόσο δύσκολο μέσα από ένα κείμενο να “κάνεις” τον αναγνώστη να νιωθει πράγματα και να σας παρακολουθεί λες και ήταν παρών!!

    Πρώτα απ’ όλα ένα μπράβο και ένα εύγε από μένα στην συντάκτρια Ανδρονίκη Τσατσαρώνη & ακόμα ένα στην Ιωάννα Γκόγκου για τις εξαιρετικά αποτυπωμένες στιγμές και εικόνες της υπέροχης Μαριέττας!!

    Εξαιρετική συνέντευξη!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here