17/4/2013
www.musiccorner.gr

JAMMING FUNKERS
(σε …meeting με τον Σοφιανό Καβακόπουλο
)

Την πρώτη φορά που άκουσα το όνομα τους νόμιζα πως θα συναντήσω άλλο ένα group που θα προσπαθούσε να βγάλει λανθασμένα το πραγματικό funk. Funk είσαι και δεν γίνεσαι και στην Ελλάδα δεν είχα συναντήσει κάτι τέτοιο. Όταν όμως έπιασαν τα όργανα και οι πρώτες νότες ξεχύθηκαν τότε κατάλαβα πως αυτά τα παιδιά το είχαν

MusicCorner: Πως σας ήρθε το όνομα Jamming Funkers;
Πλάτων: Jamming από τη διάθεση για συνεργασίες σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Αυτή η μπάντα έγινε από ανθρώπους με ανυστερόβουλη, άνευ όρων αγάπη για την μουσική. Το Jamming  είναι μια γιορτή της μουσικής και είναι πάντοτε χαρά, δική μας και του κοινού, όταν  συμβαίνει (μέχρι σήμερα, είχαμε την χαρά να “Jamm-άρουμε” επί σκηνής με εναλλακτικούς όπως ο Νίκος Μίχας & η Ραλλία Χρηστίδου και φυσικά διάφορους μουσικούς και τραγουδιστές, φίλους, μέλη άλλων συγκροτημάτων που έρχονται στα Live μας και τα “σπάμε”)

MusicCorner: Πότε γνωριστήκατε και πως δημιουργήθηκε η μπάντα; Όλες οι μπάντες έχουν πίσω τους μια όμορφη ιστορία…
Πλάτων: Η μπάντα ξεκίνησε με δική μου πρωτοβουλία και είχε σκοπό τις Live εμφανίσεις. Γνώριζα τον Ερρίκο σαν φίλο αλλά και σαν μουσικό και ήταν το πρώτο άτομο (ο βράχος).
Ερρίκος: Μαζί ξεκινήσαμε πλέον να υλοποιούμε την ιδέα μιας σύγχρονης μπάντας με απαιτήσεις σύμφωνες με τα δικά μας στάνταρ.
Πλάτων: Σε αυτό βοήθησε και η γνωριμία μας με τον Σπύρο, τον ντράμερ μας και την Ιώ, που όπως αποδείχτηκε  είχαν τα προσόντα και την ίδια τρέλα – αγάπη για την μουσική. Ένα χρόνο μετά Η μπάντα ολοκληρώνεται με την προσθήκη του τελευταίου μέλους μας (του Βενιαμίν της παρέας) της Όλγας.

MusicCorner: Εκτός από group είστε όλοι και μοναδικοί μουσικοί ως μονάδες. Θα μου συστηθείτε ένας ένας;
Πλάτων: Κιθαρίστας των Jamming και είμαι καλά!
Ερρίκος: Μπασίστας των Jamming και είμαι …αμετακίνητος!
Ιώ: Είμαι η φωνή! Τhe Voice! Περνάμε υπέροχα με αυτήν την παρέα! (φυσικά, είσαστε όλοι καλεσμένοι)
Σπύρος: Είμαι ο ντράμερ των Jamming, αυτός που τα κάνει όλα με τον ιδρώτα του (κυριολεκτικά) και αυτός που φροντίζει για την διασκέδαση – πότισμα των …πιθήκων!
Όλγα: Είμαι τα πλήκτρα και τα φωνητικά των Jamming και έχω να δηλώσω ότι είμαι καλά και ως μπαλαντέρ είμαι παντός καιρού. Φτάνει να με ταΐζεις!

MusicCorner: Έχω ακούσει στα lives σας καταπληκτικές διασκευές, αλλά και μοναδικές εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών. Επειδή είμαι σίγουρος πως στα συρτάρια σας υπάρχουν πολλά δικά σας κομμάτια, υπάρχει πιθανότητα να δούμε ένα δικό σας cd σύντομα;
Πλάτων: Aυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε το νέο μας single με τίτλο: “lead my soul back home”. Ένα αγγλόφωνο κομμάτι με μια ερωτική αλλά και rock διάθεση! Το “lead my sole back home” θα κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Μαΐου. Οι Jamming διαθέτουν πολλά κομμάτια τα οποία είναι τώρα στη σειρά παραγωγής. Σκεπτόμαστε άμεσα για ένα ΕΡ πέντε κομματιών που είναι και η τρέχουσα δουλειά μας.
Σπύρος: Μην ξαφνιαστείτε αν οι Jamming παρουσιάσουν κάποια νέα συνεργασία τους για το Hardcore Candy με Έλληνα MC αυτή την φορά!

MusicCorner: Πείτε μου κάποιες από τις συνεργασίες που σας έμειναν αυτά τα χρόνια…
Πλάτων: Δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε περήφανοι για την συνεργασία μας με τον θρύλο που λέγεται Μίμης Πλέσσας! Μας έκανε την τιμή να μας εμπιστευτεί ένα από τα εξαιρετικά του κομμάτια που είχε τραγουδηθεί από την επίσης μεγάλη Τζένη Βάνου. Μεγάλη η ευθύνη μας, αλλά μεγάλη και η τιμή μας…
Ιώ: Έτσι γεννήθηκε το “La Luna Negra” με ξενόγλωσσο (Ισπανικό) στίχο και ατμοσφαιρική ενορχήστρωση. Το “La Luna Negra” ήταν και η αφορμή για την συνεργασία μας με την συγγραφέα και στιχουργό, Χρύσα Μολογιάννη. Η Χρύσα έγραψε και τους στίχους (αγγλικούς) του δεύτερου κομματιού μας του “Hardcore Candy” με το οποίο  διαγωνιστήκαμε στο Red Bull Bedroom Jam Show και κερδίσαμε, σαν νικητές της πρώτης εβδομάδας.
Ερρίκος: Σε αυτό το κομμάτι συνεργαστήκαμε με Romain Candela (french lyrics & vocals) και το σχήμα πνευστών: Calu Cacu brass sessions

MusicCorner: Πως σας φάνηκε η εμπειρία του Red Bull Bedroom Jamming και θέλω οπωσδήποτε τις αντιδράσεις σας όταν μάθατε ότι κερδίσατε την πρώτη εβδομάδα!
Όλγα: Η συνολική εμπειρία από την συμμέτοχη έως και το βίντεο ήταν συναρπαστική και θα την ξανακάναμε ευχαρίστως! Μας έφερε σε πιο προσωπική επαφή με το κοινό μας, αλλά  και με νέους φίλους μας. Είχαμε μια διασκεδαστική αλλά και εποικοδομητική συνεργασία με το εξαιρετικό team επαγγελματιών της Red Bull  για τη δημιουργία του βίντεο.
Σπύρος: Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους και τους φίλους μας και τη δημιουργική ομάδα της Red Bull…
Πλάτων: Μπήκαμε στο διαγωνισμό πιστεύοντας από την αρχή στην αξία μας και ότι θα ήμασταν μέσα στους νικητές. Η επιβεβαίωση ήταν φυσικά μια μεγάλη χαρά που έπρεπε να την μοιραστούμε. Έτσι μετά τα σχετικά τηλέφωνα βρεθήκαμε όλοι μαζί στο Βar που εργάζεται ο ντράμερ μας και τα ήπιαμε μέχρι πρωίας!

MusicCorner: Οι προβλέψεις σας για τα τελικά ποιες είναι;
Ιώ: Είμαστε σίγουροι ότι η τελική τριάδα που θα εμφανιστεί στο EJEKT FESTIVAL θα είναι πολύ καλά συγκροτήματα και ότι θα είμαστε ένα από αυτά!

MusicCorner: Είστε όλοι επαγγελματίες μουσικοί. Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την μουσική στην Ελλάδα του σήμερα;
Πλάτων: Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση για κάθε επαγγελματία στην Ελλάδα του 2013,  πόσο μάλλον για έναν επαγγελματία μουσικό. Το θέμα επιβίωσης είναι ένα από τα θέματα που διαπραγματεύεται  το κομμάτι μας Hardcore  Candy με τους προβληματισμούς μας  τις απόψεις μας. Ελπίζω να σε καλύψαμε…

MusicCorner: Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον και τι εμφανίσεις έχετε προγραμματισμένες;
Σπύρος: Θέλουμε πολύ να γνωριστούμε με τον κόσμο! Να γνωρίσει ο κόσμος την δουλειά μας και θα επιδιώξουμε πολλά και καλά μέρη για τα επόμενα live μας.  Βρισκόμαστε στο booking των συναυλιών μας, η αμέσως επόμενη θα είναι Παρασκευή 19/4 στο Ghost House.
Όλγα: Αξίζει να αναφέρουμε και την προγραμματισμένη για τις 31/5 εμφάνισή μας στο Half Note. Οι φίλοι μπορούν να ενημερώνονται μέσα από τις ιστοσελίδες μας…

———————–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here