20/5/2013
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Μια διαφορετική μουσική παράσταση την Κυριακή 26 Μαΐου στη σκηνή του Half Note Jazz Club, από τον δημιουργικό σολίστα Αντώνη Σουσάμογλου, εξάρχων βιολιστή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης που παράλληλα, δραστηριοποιείται σαν συνθέτης και ενορχηστρωτής.

sousamoglou_event_2012_03_06

Από το “Don’t Mind The Gap” (2007), τον πρώτο δίσκο του με τον Φαίδωνα Καλοτεράκη ως το “One Night Stand” (2011), τον δεύτερο δίσκο του, η μουσική του Αντώνη Σουσάμογλου ηχεί σαν παράσταση στο ρυθμό του Tom Waits, με ήχο άλλοτε ροκ, άλλοτε «πειραγμένo» με λούπες, και άλλοτε τζαζ του παλιού Χόλυγουντ. Η Μουσική έχει για τον Αντώνη Σουσάμογλου, το ρόλο του αφηγητή που συνδέει υπόγεια τα θέματα που διαπερνούν τα τραγούδια που γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν σαν μια βόλτα στον κόσμο, από studio και συναυλιακούς χώρους μέχρι και σε δωμάτια ξενοδοχείων στην Ολλανδία, το Βερολίνο, το Λονδίνο.

Εκλεκτός καλεσμένος σ’ αυτό το μουσικό ταξίδι ανάμεσα στον Leonard Cohen, τον Μάνο Χατζιδάκι και τους Beatles, ο Vassilikos, που σε μία μοναδική εμφάνιση, ανιχνεύει μαζί με τον Αντώνη Σουσάμογλου τις κοινές μουσικές τους επιρροές.

Μαζί του επί σκηνής ο Νίκος Κατικαρίδης στο τραγούδι, μια σπάνια soul φωνή με σημαντική προσωπική δισκογραφία και οι εξαίρετοι μουσικοί Στέλιος Τσομπανίδης (τύμπανα), Τραΐανός Αλμπανούδης (μπάσο) και Κώστας Γεωργιάδης (κιθάρα).

Το One Night Stand ανέβηκε στο top 20 των πωλήσεων δίσκων του 2012 περιέχοντας τραγούδια που αγαπήθηκαν από τα Ελληνικά ραδιόφωνα όπως το Chinatown, το Χαμογελώντας τα Πρωινά της Δευτέρας και το Καρναβάλι, και με συνεργασίες με μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της Ελληνικής σκηνής, όπως η Δήμητρα Γάλανη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos.

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 21:30
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€ (στο bar), 15€ (τραπέζι)

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Κρατήσεις: 210 9213310  ǀ viva.gr– 13855 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here