28/3/2014
www.musiccorner.gr

Μuchatrela Band
(σε… meeting με τον Φίλιππο Λαμπρινό)

Η Muchatrela Band είναι μια φρέσκια και πολλά υποσχόμενη μπάντα, που αποτελείται από έξι πολυσύνθετους μουσικά χαρακτήρες γεμάτους όρεξη και τρέλα. Έχουν εμφανιστεί σε πολλά live και αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι ο μοναδικός τους ρυθμός και το δέσιμο με το κοινό! Αυτό τον καιρό δίνουν τη δική τους “μάχη” για την ανάδειξή τους σε νέο καλλιτέχνη του Jumping Fish και κάνουν μια σύντομη στάση στο meeting point του Music Corner για να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας. Μεταξύ αλλων μας μίλησαν για το ξεκίνημα τους, μας αποκάλυψαν τα μελλοντικά τους σχεδια και υποσχέθηκαν χαρά, αγάπη, χορό και..τρέλα! Κύριες και κύριοι οι Muchatrela!

muchatrela_band_meeting_point_28_03_2014_003

Music Corner: Muchatrela band λοιπόν! Για πόση τρέλα μιλάμε δηλαδή;
Muchatrela Band: Έ αυτό είναι εύκολο. Muchatrela!!!

Music Corner: Έχοντας μια ιδιαίτερη αδυναμία στους μουσικούς του δρόμου, όταν σας άκουσα για πρώτη φορά μου δώσατε αυτή ακριβώς την εντύπωση! Θα αποκαλούσατε τους εαυτούς σας έτσι και ποια η άποψη σας για το street art?
Muchatrela Band: Η αλήθεια είναι ότι συναντηθήκαμε σαν μπάντα στον δρόμο και  στηρίζουμε την ελευθερία έκφρασης της τέχνης ….Δεν διαχωρίζουμε τη μουσική σε μουσική του δρόμου ή “του σαλονιού” και θεωρούμε δικαίωμα και χαρά του κάθε καλλιτέχνη να παρουσιάζει το έργο του σε ανοιχτούς και δημόσιους χώρους. 

Music Corner: Είστε ένα ακόμα συγκρότημα που αναδεικνύεται μέσα απ το jumping fish! Θεωρείτε πως είναι μια καλή ευκαιρία για νέους καλλιτέχνες και τι θα σήμαινε για σας μια πιθανή νίκη;
Muchatrela Band: Θεωρούμε ότι το Jumping Fish είναι μια καλή ευκαιρία για νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να μοιραστούν τη μουσική τους με ένα ευρύτερο κοινό. Μια πιθανή νίκη θα σήμαινε την αρχή μιας δισκογραφίας και τη συνεργασία μας με άλλους καλλιτέχνες.

© Chloe Kritharas Devienne
© Chloe Kritharas Devienne

Music Corner: Στην εποχή που ζούμε είναι εύκολο κάποιος να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με τη μουσική;
Muchatrela Band: Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης… Οπότε αυτό έχει να κάνει και άμεσα με την ανάγκη του καθενός για έκφραση. Αυτές οι εποχές είναι οι πιο πρόσφορες όχι μόνο για την μουσική αλλά γενικότερα για την τέχνη!!

Music Corner: Ποια είναι η ταυτότητα και ποιες οι επιρροές των muchatrela;
Muchatrela Band: Έξι πολυπολυσύνθετοι μουσικά χαρακτήρες δημιουργούν έναν ήχο Muchatrela, με κοινές και μη επιρροές όπως μουσικές της Νέας Ορλεάνης, των Βαλκανίων, της παραδοσιακής και της jazz!
Επίσης έχουμε ανακαλύψει το psychedelic Waltz και το electroMariachi !!!! 

Music Corner: Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλετε να μεταδώσετε μέσα απ’ τη μουσική;
Muchatrela Band: Το μήνυμα που  θέλουμε να περάσουμε είναι αγάπη, χαρά, χορό και τρέλα!! Μuchatrela!!

Music Corner: Αν και δημιουργηθήκατε τον Οκτώβριο του 2012 έχετε καταφέρει να παίξετε σε πάρα πολλά live! Ποια είναι η πιο ξεχωριστή σας στιγμή ;
Muchatrela Band: Η ατμόσφαιρα στα live μας είναι πάντα πολύ δυνατή και είναι πολλές οι αξέχαστες στιγμές που έχουμε μοιραστεί με τον κόσμο. Μία από αυτές ήταν στο περσινό μας tour στην Κωνσταντινούπολη όπου παίξαμε με πανσέληνο στο Karakedi Bar( Μάυρος γάτος) και η ενέργεια που δημιουργήθηκε ήταν μοναδική ,όλοι πάνω σε καρέκλες και τραπέζια και εμείς στριμωγμένοι στον τοίχο, ένα με τον κόσμο,  παίζαμε χορεύοντας μέχρι το πρωί !! Έχουμε γράψει και κομμάτι για αυτήν την βραδιά το “Κarakedi” και θα το ακούσετε σύντομα!

Music Corner: Έχετε προγραμματίσει κάποιες μελλοντικές εμφανίσεις ή κάποια περιοδεία;
Muchatrela Band: Αυτό τον καιρό ετοιμάζουμε κάποια καινούργια κομμάτια και δουλεύουμε αρκετά στο studio. Για τον Απρίλιο σχεδιάζουμε ένα μικρό tour καθώς και κάποιες live εμφανίσεις στο ραδιόφωνο και για το Jumping Fish.

© Chloe Kritharas Devienne
© Chloe Kritharas Devienne

Music Corner: Θα σας ακούσουμε και σε ελληνικό στίχο;
Muchatrela Band: Παίζουμε ήδη στις εμφανίσεις μας κάποια ελληνικά παραδοσιακά και είμαστε γενικότερα ανοικτοί στο να γράψουμε και δικά μας στα ελληνικά όπως και σε άλλες γλώσσες. Ισπανικά, σουαχίλι, φαρσί, βλάχικα κ.τ.λ

Music Corner: Αν σας δινόταν η ευκαιρία να συνεργαστείτε με κάποιον Έλληνα ή ξένο καλλιτέχνη, ποιόν θα διαλέγατε;
Muchatrela Band: Πολλούς και διάφορους !!! But Tom Waits for us !!!

Music Corner: Μέχρι που νομίζετε πως μπορούν να φτάσουν οι Muchatrela;
Muchatrela Band:  Αυτό που βιώνουμε καθημερινά παρέα με τόσο όμορφους ανθρώπους είναι αυτό που θέλαμε να έχουμε φτάσει! Όσοι περισσότεροι ακούσουν και αγαπήσουν την μουσική μας ,  τόσο μεγαλύτερη η χαρά μας και η πηγαία ανάγκη μας για εξέλιξη και δημιουργία!!

Οι Muchatrela είναι οι :  Φώτης Αθανασίου, David W. Pentetlon, Αντώνης Αντζούς, Νίκος Σιδερίδης, Aλέκος Γραματικός, Θανάσης Μάκος και Doctor S.

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού , χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here