28/4/2014
www.musiccorner.gr

Δυο αγαπημένοι προορισμοί ενώνονται και μας “ταξιδεύουν” μέσα από τη μουσική, σε μια αναζήτηση στις ρίζες και στην παράδοση, με τη μοναδική ματιά σύγχρονων δημιουργών και ερμηνευτών. Δύο ιδιαίτερες κουλτούρες, εξέχουσες, αυθεντικές και ισάξια σημαντικές στον καμβά του Ελληνικού πολιτισμού, συναντιούνται στη σκηνή του Βοτανικού το Σάββατο 10 Μαΐου! Ένα πρωτότυπο project, με σύγχρονη ματιά αλλά και με σεβασμό στην παράδοση – μια ατμόσφαιρα γιορτής και αυθεντικού “πανηγυριού”!

psarantwnis_live_2012_11_20

Με την επιβλητική του παρουσία στη σκηνή, με τις κραυγές, τους ψιθύρους και τους βρυχηθμούς της λύρας και της φωνής του, ο Ψαραντώνης καθηλώνει και συνεπαίρνει το κοινό του σε μια “θρησκευτική” μυσταγωγία. Οι ζωντανές εμφανίσεις του “Πανάρχαιου Νέου” είναι κάτι ανεπανάληπτο, ειδικά για εκείνους που τον βλέπουν πρώτη φορά. Το δέος που προκαλεί είναι τόσο μεγάλο που, στιγμές – στιγμές, ξεχνάς να αναπνεύσεις. Σε κάθε συναυλία του “κεντάει” διαφορετικά. Οι περίφημοι αυτοσχεδιασμοί του μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις μεγάλες στιγμές της τζαζ.

Ο Ψαραντώνης, μαζί τον Νεκτάριο Κοντογιάννη στο λαούτο και τον Λάμπη Ξυλούρη στο ούτι, παίζει τη μουσική που του έμαθαν οι Θεοί μυώντας σε αυτήν και όλους τους παραβρισκόμενους.

Οι Παπιστάνοι έχουν συνδέσει το όνομα τους με την Ικαριώτικη παράδοση των πανηγυριών. Σε αυλές και σε πλατείες μεταφέρουν, από ψυχή σε ψυχή και με ψυχή, το Διονυσιακό συναίσθημα του γλεντιού, της ατέλειωτης χαράς, του ξένοιαστου καλοκαιριού, ταυτόσημου με το υπέροχο νησί της Ικαρίας. Στη σκηνή του Βοτανικού, θα μας παρασύρουν σε μια μεταδιονυσιακή διάσταση, made in Ikaria!

papistanoi_2014_04_001

Οι Παπιστάνοι είναι οι: Χάρης Τσώρης τραγούδι –  κιθάρα – μπουζούκι, Κωνσταντίνος Καλογρίδης Μπουζούκι, Ευθυμία Μαγγίρα Τραγούδι, Νικός Κράτσας Βιολί

Mαζί τους οι: Βιολέτα ‘Ικαρη τραγούδι, Κώστας Παπαγιάννης τραγούδι–κιθάρα, Θεολόγος Κάππος τραγούδι-κιθάρα, Άννα Χαϊδεμενάκη τραγούδι

Σα μια νότα σύγχρονη, ο Θεολόγος Κάππος, νέος Ικαριώτης ερμηνευτής και τραγουδοποιός, «βαδίζει στον αέρα» για «τα μάτια σου μόνο» και καταφέρνει να συνδυάζει ευαίσθητους στίχους με τον ηλεκτρισμό της κιθάρας του.

Η μεγάλη αγάπη της  Άννας Χαϊδεμενάκη για στο παραδοσιακό τραγούδι , η πίστη της στο αυθόρμητο γλέντι, στο μεράκι, στους απλούς ανθρώπους και στη μουσική χωρίς σύνορα, την ώθησε να ιδρύσει το 2010 το σχήμα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής “Οι τζίτζικες” και μαζί τραγουδούν παραδοσιακά, σμυρνέϊκα και ρεμπέτικα τραγούδια. Το Σάββατο 10 Μαϊου, όμως, θα τραγουδήσει μαζί με τους Παπιστάνους στο αυθεντικό γλέντι που θα στηθεί στον Βοτανικό.

Ένα αναπάντεχο πάντρεμα ήχων και συναισθημάτων περιμένει να το γευτούμε με όλες τις αισθήσεις μας …

Aπό την Κρήτη στην Ικαρία

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

BOTANIKOΣ Live Stage
Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση,
Τηλέφωνο 210 3473 835

ώρα έναρξης 22:00
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Γενική είσοδος ορθίων, προπώληση και ταμείο: 10 ευρώ
Περιορισμένες θέσεις καθήμενων κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης

Εισιτήρια προπωλούνται στα: www.viva.gr, 11876, στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here