Σε καλοκαίρι πορφυρό
Στίχοι – Μουσική: Α.Μ.Α
(εμπνευσμένο από την «25η Ραψωδία» του Τάσου Λειβαδίτη)

Είδα τη μέρα να περνάει σαν ένας καταρράχτης
Ήλοι που δεν βασίλεψαν ποτέ μες το κεφάλι μου
Που χρόνια ταξιδεύοντας μέχρι εκεί, πάντα πιο κει
Βυθίστηκα στο άπειρο πιο ανάλαφρος κι απ’ τη βροχή

Σε καλοκαίρι πορφυρό με τα παιδιά να χτίζουνε
Κατάστερο ανάχτορο στα βλέφαρα μου πάνω

Τα βράδια βγαίνω πίνοντας τα πρόσωπα του δρόμου
Χωρίς ποτέ να ξεδιψώ στις πολιτείες του κόσμου
Μετεωρίτες των φιλιών απ’ την αιώνια νιότη
Η πρώτη αθωότητα κι όλες οι αγαπημένες

Σε καλοκαίρι πορφυρό με τα παιδιά να χτίζουνε
Κατάστερο ανάχτορο στα βλέφαρα μου πάνω

Δαυίδ Γεωργωσόπουλος: ενορχήστρωση, programing, κιθάρες
Δημήτρης Αλιστρατινός: σαξόφωνο soprano, φλάουτο, φωνητικά
Γιάννης Μήτσης: τραγούδι, φωνητικά
Γιώργος Αετόπουλος: τραγούδι, φωνητικά

Ηχογράφηση, mix & mastering: Studio Aetos
Artwork: Ιοκάστη Φουνδούκα
Επιμέλεια παραγωγής: Α.Μ.Α 2018

Οι Α.Μ.Α. είναι ένα μουσικό συγκρότημα και τα ιδρυτικά του μέλη είναι ο Γιώργος Αετόπουλος, ο Γιάννης Μήτσης και ο Δημήτρης Αλιστρατινός.

Ο Γιώργος Αετόπουλος ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και έχει στο ενεργητικό του τρεις δισκογραφικές δουλειές: «Ότι Αρχίζει να Κυλά», «Μαύρο Κρασί» και «Η Ζωή μου Γελά». Συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Δημήτρη Μητσοτάκη («Ενδελέχεια»), έχει τραγουδήσει σε δίσκους των «De Facto», των «May Day» και του Βασίλη Σιοκορέλη. Έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος τριών συγκροτημάτων («Κράμα», «Χρώμα» & «Αναβράζοντα Δισκία»), ραδιοφωνικός παραγωγός ενώ έχει γράψει μουσική και για το θέατρο.

Ο Γιάννης Μήτσης ζει και αυτός στη Θεσσαλονίκη και έχει στο ενεργητικό του τρεις δισκογραφικές δουλειές: «Συνεχές Ωράριον», «Κι έτσι χωρίς να βιάζομαι» και «Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος». Συνεργάστηκε με τον Μανώλη Ρασούλη, Κώστα Φασουλά, Γιώργο Σταυριανό, Κεφάλαιο 24, Παύλο Παυλίδη, Ευγένιο Δερμιτάσογλου, Θάνο Ανεστόπουλο, Φωτεινή Βελεσιώτου, V.I.C. και άλλους, ενώ υπήρξε μέλος (ντράμερ) της μπάντας Τα Ξύλινα Σπαθιά. Έχει γράψει τραγούδια για την Ελευθερία Αρβανιτάκη και ενορχήστρωσε δίσκους για τον συνθέτη Γιώργο Ζήκα, σπούδασε εθνομουσικολογία στο Paris 8 και έγραψε μουσική για σινεμά και θέατρο.

Ο Δημήτρης Αλιστρατινός είναι ο τρίτος της παρέας και παίζει πνευστά. Είναι κατά βάση αυτοδίδακτος μουσικός αν και έχει σπουδάσει θεωρητικά σε ωδείο της Θεσσαλονίκης. Έχει παίξει σε πολλές μπάντες εντός και εκτός της Ελλάδας, όπως σε αμερικανική big band της Νάπολης της Ιταλίας, αλλά και σε πολλά και διάφορα σχήματα και διαφορετικές μουσικές. Παίζει σαξόφωνα, άλτο και σοπράνο, φλάουτο και διάφορα κρουστά βάζοντας έτσι το προσωπικό του ύφος και χρώμα σε κάθε δουλειά. Οι μουσικές επιρροές του είναι πολλές, από jazz και rock μέχρι έντεχνη λαϊκή μουσική και ελληνική παράδοση. Είναι ένας Έλληνας τελικά μουσικός με πολλές συνεργασίες και πολλές επιρροές και με πολύ αγάπη για αυτό που κάνει…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here