Το καλοκαίρι είναι εδώ και ο Αχιλλέας Σπαής το καλωσορίζει παρουσιάζοντας το νέο του single με τίτλο “Ι ’m Singing For You”. Ένα ρυθμικό pop τραγούδι που χαρακτηρίζεται από μια bluesy μελαγχολία, μια funky αισιοδοξία και jazzy πειραματισμούς.

Εμπνευσμένο από προσωπικές εμπειρίες του καλλιτέχνη, στοχεύει να δώσει μια νότα αισιοδοξίας για το τι ακολουθεί έναν «υγιή» χωρισμό. Ο καλλιτέχνης θέλει να μεταφέρει το μήνυμα ότι πολλές φορές ακόμη και μετά από έναν χωρισμό, μερικά ζευγάρια χαίρονται να διατηρούν την επαφή τους και να συνεχίζουν να στηρίζουν ουσιαστικά ο ένας τον άλλον ακόμα και στις πιο δύσκολες ώρες.

Οι στίχοι, η μουσική και η ερμηνεία είναι του Αχιλλέα Σπαή και έπαιξαν οι μουσικοί Mat Leppanen και Ville Leppanen. Η ηχογράφηση, η μίξη και η παραγωγή έγιναν από την Animal Farm Music στο Λονδίνο ενώ το mastering του τραγουδιού έγινε από τη “Hafod Mastering” στην Ουαλία.

Η φωτογραφία του εξωφύλλου τραβήχτηκε από τον Tony Kris.
Το video clip σκηνοθέτησε ο Tony Kris σε σενάριο του Αχιλλέα Σπαή.

When the leaves, they turn brown
And you ask me to call it a day
If you see around
I’m gonna be there for you babe
When your tears, they fall down
And the people that you need have gone
I’ll be loving you now
Up till the red light of dawn

When you lose the ground
And you long for a body to pray
Do you think about
The day that I asked you to stay
When you left this town
You left me for somebody new
Now the colours, they fade out
All came out of the blue babe

But I’m gonna be leaving on
Till the break of dawn
I’m gonna be there for you
I’m gonna be singing on
For a final song
I’m gonna be there for you

When the leaves, they turn brown
And you ask me to call it a day
If you see around
I’m gonna be there for you babe
When your tears, they fall down
And the people that you need have gone
I’ll be loving you now
Up till the red light of dawn

Λίγα λόγια για τον Αχιλλέα Σπαή
Ο Αχιλλέας Σπαής, Αθηναίος τραγουδιστής και τραγουδοποιός, εμπνευσμένος από θρύλους της τζαζ όπως η Ella Fitzgerald και ο Chet Baker καθώς και πρωτοπόρους της funk όπως οι Tower Of Power, γράφει μοντέρνα ποπ που θα τον κάνει αγαπητό στους θαυμαστές των John Legend, Sam Smith και Hozier.

Ξεκίνησε ως πιανίστας και σπούδασε Οικονομικά του Περιβάλλοντος στο Λονδίνο και τη Βιέννη προτού επιστρέψει στην Ελλάδα για να ακολουθήσει τα μουσικά του σχέδια. Ενεργός στην indie pop σκηνή της Αθήνας, έχει εμφανιστεί μπροστά σε μεγάλα πλήθη σε διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού Συμποσίου για την Κλιματική Αλλαγή το 2019.

Ο Αχιλλέας έχει συνεργαστεί με αρκετούς μουσικούς και έχει συνθέσει το δικό του υλικό μέσα από την εμπειρία και τον πειραματισμό. Σήμερα ακολουθεί σόλο καριέρα, συνεργαζόμενος με την «Animal Farm Music», μια Βρετανική δισκογραφική με έδρα στο Λονδίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here