«Αυτή η Γη έχει φωνή». Μια σπουδαία μουσική παράσταση με τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών, σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου, θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, στις 20:30.

Ερμηνεύουν ο Βασίλης Σκουλάς, ο Γιάννης Πλούταρχος και η Μελίνα Ασλανίδου, πλαισιωμένοι από 10μελή ορχήστρα και guest τον Βασίλη Σαλέα. Μαζί τους τραγουδούν ο Δημήτρης Καρασαββίδης και ο Αλέξης Παρχαρίδης.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Αυτή η γη έχει φωνή! Τραγούδια αληθινά, τραγούδια παντοτινά. Τραγούδια του σήμερα, που γεννήθηκαν μέσα από μνήμες, διηγήσεις και «διαβάσματα» που ψηλαφίζουν τη μοίρα και τα θέλω του σύγχρονου Έλληνα, «παντρεμένα» με τα ανεκτίμητα κλασικά διαμάντια της μουσικής μας ρίζας. Τραγούδια με φρέσκο αγέρα και ήχο, που κουβαλούν μνήμες και θύμησες του χτες. Δημιουργίες που μιλούν για μικρές και μεγάλες στιγμές: της χαράς, του κεφιού, του έρωτα, του χωρισμού, της λύτρωσης. Δίνουν απάγκιο και ελπίδα στα «δύσκολα», ξορκίζουν το κακό, γλεντάνε τους καημούς και αλαφρώνουν την καρδιά με το βλέμμα να ρίχνει λοξές ματιές σε χρόνους «κεντημένους», όταν το τραγούδι ήταν το «ψωμί» και η «ψυχή» του λαού μας. Πολύτιμα και ανεκτίμητα τα δώρα τους, αληθινά γιατρικά, σμιλεμένα με ατόφιο μεράκι από χαρισματικούς μαστόρους. Κεντημένα με συναίσθημα και εκφραστικότητα, με σεβασμό και νοσταλγία αλλά με «σύγχρονη» διάθεση και ευρηματικό χαρακτήρα, με μελωδίες και φράσεις που ψαχουλεύουν βιώματα και όνειρα, βαθιά ριζωμένα μέσα μας, με ερμηνείες που λειτουργούν ενωτικά και «ιαματικά» στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

ayti_i_gi_exei_foni_afisa_2015_11

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα
Τηλ. 210 7282000

Τιμές εισιτηρίων:
€ 15 (φοιτητικό), €18, €25, €32, €40 (διακεκριμένη ζώνη)

*Η έναρξη προπώλησης εισιτηρίων ξεκινάει τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here