Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει τον “Άγνωστο Αριθμό” σε κείμενο/σκηνοθεσία Αλμπέρτο Εσκενάζη. Πρόκειται για τον μονόλογο, βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες, ενός Έλληνα εβραίου από τη Θεσσαλονίκη, κρατουμένου του Άουσβιτς, ο οποίος προσπαθώντας να επιβιώσει αποφασίζει να γράψει ένα ημερολόγιο και να το θάψει, ώστε αργότερα να αποκαλυφθούν τα εγκλήματα του Ολοκαυτώματος. Στην προσπάθεια του να ολοκληρώσει την αποστολή του τον κυριεύει η τρέλα, πριν τον απελευθερώσουνε μισοπεθαμένο οι Ρώσοι στρατιώτες.

Λίγα λόγια για το έργο:
Το έργο διαδραματίζεται στο στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς από τον Μάρτιο του 1943 που εκτοπιστήκαν οι Έλληνες Εβραίοι από την Θεσσαλονίκη έως την 29 Ιανουαρίου του 1945 που απελευθερώθηκαν από τον Ρώσικο στρατό. Ο ήρωας του έργου είναι από την Θεσσαλονίκη. Αφηγείται αλλά και ζει τις φρικαλεότητες μέσα στο στρατόπεδο. Όλα τα γεγονότα είναι αληθινά και καταγεγραμμένα ιστορικά από διάφορους επιζήσαντες. Στο τέλος ο κρατούμενος τρελαίνεται, λίγο πριν τον απελευθερώσουν οι Ρώσοι.

Ένα έργο σκληρό και συγχρόνως ποιητικό. Οι ανθρώπινες αντιδράσεις του κρατούμενου αποδεικνύουν πως ακόμη και μέσα στην κόλαση η δύναμη του καλού είναι ισχυρότερη.

Ο αριθμός που φέρει στο χέρι του ο ηθοποιός είναι αληθινός και ανήκει στον επιβιώσαντα κύριο Κούνιο από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος, χωρίς ίχνος εκδικητικότητας στην ψυχή του, τιμωρεί τους βασανιστές του με τη συνεχομένη πορεία του στην ζωή. Αν και έχει εισέλθει στα βαριά γεράματα είναι ακμαιότατος. Μπήκε στο στρατόπεδο σε ηλικία 16 ετών…

Από την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στις 21:00, για περιορισμένες παραστάσεις.

agnostos_arithmos_2014_11

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κειμένο/ Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Εσκενάζη
Σκηνικά/ Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική σύνθεση: Σέργιος Σαμαρτζής
Φωτισμοί: Λέων Εσκενάζη
Φωτογραφίες: Σίσσυ Μόρφη
Αφίσα: Σίμος Παπαναστασόπουλος

Ερμηνεία: Αλμπέρτο Εσκενάζη

Πολυχώρος VAULT
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8΄ περίπου με τα πόδια)
Τηλέφωνα: 213 0356472 / 6945 993870 (Για τηλεφωνικές κρατήσεις: 11:00-14:00 και 17:00-21:00)

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Τετάρτη, 21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Ανέργων: 5 ευρώ (Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here