Γράφει η Ζωή Νικολάου
Φωτογραφίες: Μαρία Ντρούγια

Πριν από λίγες ημέρες, βρεθήκαμε ανάμεσα σε διάφορες ηλικίες να ακούμε ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα των 90s, τους Saint Etienne! Ξεκίνησαν το ‘90 την πορεία τους στην indie pop για να αγαπηθούν ιδιαίτερα και κομμάτια τους να παίζονται στο ραδιόφωνο αλλά και σε ταινίες των οποίων έντυσαν τα soundtrack. Μία από αυτές -και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι- το ντοκιμαντέρ “How we used to live” παρακολουθήσαμε στο πρώτο μέρος της συναυλίας τους στο Fuzz. Εικόνες μπερδεμένες όσο ένα ντανταϊστικό ποίημα για το Λονδίνο, το οποίο αποτέλεσε πολλές φορές εναρκτήριο σταθμό για πολλά είδη μουσικής, κουλτούρας και… lifestyle. Υπό τον ήχο της 9μελούς ορχήστρας του συγκροτήματος, ταξιδέψαμε σε έναν προορισμό τον οποίο πολλοί επιθυμούν να επισκεφθούν και -εμείς οι μικρότεροι- πήραμε μια μικρή γεύση για το τότε του τώρα…

saint_etienne_live_2015_02_003

Έχοντας πάρει το όνομά τους από τη γνωστή ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα, οι Saint Etienne «σκόραραν» στο δεύτερο μέρος της συναυλίας με κομμάτια ερμηνευμένα από τη γλυκιά Sarah Cracknell. “I’ve got your music”, μας είπε χαμογελώντας και συνέχισε με μερικά από τα γνωστά τους: «He is on the phone”, “Hobart paving”, “Like a motorway”, “You are in a bad way”. Μας αφιέρωσε το “Nothing can stop us” και μας ευχήθηκε καλή τύχη για τη νέα κυβέρνηση. Στο encore της συναυλίας ακούσαμε και το αγαπημένο “Only love can break your heart” και κουνηθήκαμε ρυθμικά στο ρυθμό του.

saint_etienne_live_2015_02_018

Παρά το πέρας των χρόνων, με πυρήνες της τους Bob Stanley και Pete Wiggs, η μπάντα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, παίζοντας συνολικά για δυο ώρες σε ένα κοινό που δεν ήταν όμως όσο ζωντανό και ζεστό περιμέναμε. Ίσως, βέβαια, να έπαιξε τον ρόλο του και το πρώτο μέρος της συναυλίας το οποίο κράτησε περίπου μια ώρα και πιθανόν κατεύνασε τη λαχτάρα πολλών να απολαύσουν τις αναμνήσεις που είναι δεμένες με τη μουσική της μπάντας… Παρ’ όλα αυτά, στο κοινό βρήκαμε και μια παρέα κοριτσιών ντυμένη «ανάλογα με το ντοκιμαντέρ», όπως οι ίδιες μας δήλωσαν! Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια όμορφη βραδιά που ελπίζουμε να επαναληφθεί σύντομα σε εντονότερους ρυθμούς!

saint_etienne_live_2015_02_024

Περισσότερες φωτογραφίες του MusicCorner από την παράσταση

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here