Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Κυκλοφόρησε χθες και επισήμως από την δισκογραφική εταιρία “Το ρήμα” με διανομή από την MLK μια συλλεκτική ζωντανή ηχογράφηση με τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου και με ερμηνευτή τον Πασχάλη Τερζή. Είναι η δεύτερη ζωντανή ηχογράφηση με μεγάλες επιτυχίες του Χρήστου Νικολόπουλου που κυκλοφορεί στην αγορά μέσα σε διάστημα τριών μηνών. Προηγήθηκε άλλο ένα εξαιρετικό διπλό album-ζωντανή ηχογράφηση από τις παραστάσεις του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη τον περασμένο Γενάρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ερμηνευτές και πάλι τον Πασχάλη Τερζή, την Γλυκερία, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Δημήτρη Μπάση, την Μελίνα Ασλανίδου και την Γιώτα Νέγκα.

Η παρούσα ηχογράφηση που ακούει στον τίτλο “Τα φώτα άναψαν” αποκτά συλλεκτικό ενδιαφέρον γιατί αποτελεί, αν και με παλιό υλικό, την επιστροφή στη δισκογραφία του ακριβοθώρητου τα τελευταία χρόνια Πασχάλη Τερζή. Ο χώρος και ο χρόνος της ηχογράφησης, αν και δεν αναγράφονται στην πλούσια και πληρέστατη κατά τα λοιπά έκδοση, είναι  το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, τον Σεπτέμβρη του 2010. Εκεί ο συνθέτης έδωσε μια μεγάλη συναυλία παρουσία 15.000 κόσμου και με τη συμμετοχή, εκτός από τον Πασχάλη Τερζή, του Μανώλη Λιδάκη και της Μελίνας Ασλανίδου.

terzis cover

Στο album συναντάμε μεγάλες επιτυχίες του Χρήστου Νικολόπουλου όπως τα «Υπάρχω», «Παίξε Χρήστο επειγόντως», «Η διαθήκη», «Ο τραγουδιστής», «Αγριολούλουδο», «Αγάπη όλο ζήλεια», «Φαντασία μου πλανεύτρα», «Τώρα κι εγώ θα ζήσω» κ.α. σε σπουδαίες, ψυχωμένες ερμηνείες από τον κορυφαίο λαϊκό τραγουδιστή.

Η ενορχήστρωση των τραγουδιών, η  επιμέλεια και η διεύθυνση της ορχήστρας ανήκουν  στον Χρήστο Νικολόπουλο,  η ηχοληψία, η μίξη και η τεχνική επεξεργασία της ηχογράφησης έγιναν από τον Βασίλη Νικολόπουλο  και η καλλιτεχνική επιμέλεια και οργάνωση από τη Νάντια Νικολοπούλου. Το πληρέστατο ένθετο της έκδοσης περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό συνθέτη και τραγουδιστή, βιογραφικό σημείωμα και δισκογραφία του ερμηνευτή υπό την επιμέλεια του Κώστα Μπαλαχούτη, καθώς και πληροφορίες για τις πρώτες εκτελέσεις των τραγουδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here