Μπορεί η γιορτή της πρεμιέρας της 10ης Ιουλίου να έμοιαζε αξεπέραστη, ο Al Di Meola όμως είχε διαφορετική άποψη. Ο θρυλικός κιθαρίστας ανέβηκε το Σάββατο 16 Ιουλίου στη σκηνή του Sani Festival για να ευχηθεί με τη σειρά του χρόνια πολλά, αλλά και για να χαρίσει στο κοινό ένα αξέχαστο ρεσιτάλ.

Μαζί του στη σκηνή εκτός από το φανταστικό Acoustic Trio του, ανέβηκε και ένας καλεσμένος έκπληξη, ο προσωπικός φίλος του Meola, Μιχάλης Παούρης που έδωσε έναν ξεχωριστό ελληνικό αέρα στη συναυλία με το μπουζούκι του.

Στο πρώτο μέρος, ο Meola παρέδωσε «μαθήματα κιθάρας», δημιουργώντας μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα, μια σολιστική τελετουργία της τζαζ που μάγεψε το κοινό. Στο δεύτερο μέρος, η ένταση και ο ρυθμός ανέβηκαν κατακόρυφα. Η κιθάρα του Meola πήρε φωτιά και τα χέρια του ήταν σαν αστραπή, τα κρουστά του Sergio Martinez έδιναν τον ρυθμό μοιάζοντας ασταμάτητα, ο Peo Alfonsi στάθηκε αντάξιος των περιστάσεων, παίζοντας κι αυτός κιθάρα, ενώ το μπουζούκι της παρέας, ο Μιχάλης Παούρης, ενεπλάκη σε αρμονικές αντιλογίες με την μανιασμένη κιθάρα του Μέολα, ξεσηκώνοντας τους θεατές.

Αποτέλεσμα; Για ακόμα ένα βράδυ το κοινό του Sani Festival δεν έλεγε να φύγει. Έμενε εκεί γοητευμένο να απολαμβάνει τη συναρπαστική εμπειρία!

Τα encore δεν ήταν ένα, δεν ήταν δύο αλλά τρία και διήρκησαν πάνω από 20 λεπτά, με σύσσωμο το κοινό να αποθεώνει τους μουσικούς πάνω στη σκηνή. Όλος ο κόσμος όρθιος στον λόφο να χειροκροτεί αυτόν τον μυθικό κιθαρίστα, τον θρυλικό Al Di Meola και την μουσική του παρέα και να μην τους αφήνει να φύγουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here