21/1/2014
www.musiccorner.gr

Ο Άλεξ Καββαδίας μετά από μία πολυετή παρουσία στην ελληνική αγγλόφωνη ποπ-ροκ σκηνή, είτε ως frontman των Matisse εἰτε ως σόλο καλλιτέχνης, με το “A Childish Dream” κάνει μία βουτιά στα βαθιά νερά της αναβίωσης του glam και progressive rock των 70᾽s. Το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό, προκλητικό και δικαιώνει τον καλλιτέχνη για την επιλογή του.

cd_kavvadias_2014_01_01

Ο ήρωας του “A Childish Dream” νιώθει να χειραγωγείται μέσα σε ένα σκοτεινό όνειρο, νιώθει πως η ίδια του η ύπαρξη πλάθεται από δυνάμεις που δεν ελέγχει, βλέπει τον κόσμο γύρω του να καταρρέει μέχρι την στιγμή που αποφασίζει να ονειρευτεί διαφορετικά και να πάρει τα πράγματα στα χέρια του. Την ισχύ αυτή την βρίσκει συνειδητοποιώντας ότι το παιδί που κρύβει μέσα του είναι ακόμη ζωντανό και διατεθειμένο να υπερνικήσει τους φόβους που γεννά ο εγωισμός κι ο κυνισμός.

Το τραγούδι έγραψαν οι Γιώργος Μπουσούνης και Γιώργος Γκίνης. Η παραγωγή, που υπογράφουν οι ίδιοι, δημιουργεί έντονες εικόνες που φέρνουν στην μνήμη ροκ μιούζικαλ της δεκαετίας του 70 και ήχο από δουλειές θρύλων της εποχής όπως οι David Bowie, The Who, Elton John, Queen, T-Rex, Roxy Music.

Ο Άλεξ νιώθει τόσο οικεία σ᾽αυτό το περιβάλλον που μοιάζει να αναπνέει μαζί με τα ηχοχρώματα που δημιουργούν οι crunch κιθάρες, η glam rhythm section, τα progressive electro keys και τα οπερατικά χορωδιακά. Το καινούργιο αυτό κράμα που προκύπτει δείχνει ότι ο αυθορμητισμός μπορεί να συνυπάρχει με το απόλυτο στυλ σε μια τέλεια αρμονία.

Το τραγούδι κυκλοφορεί από την Ammos Music…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here