Στην πρώτη μου αγάπη είχα πει θα είσαι αιώνια εσύ
Μα το ‘πα άλλη μια κι ακόμα μια φορά
Και γι’ αυτό δε με πιστεύω τώρα πια.

Το τραγούδι «Σαμπουάν» είναι το ομώνυμο από το ντεμπούτο άλμπουμ μου που κυκλοφορεί στις 11 Μαΐου 2017. Σε αυτό το τραγούδι καταπιάνομαι με ένα θέμα που λίγο πολύ έχει απασχολήσει κάθε γυναίκα που μετά τα 30 επιλέγει να μην κάνει οικογένεια και παιδιά. Παρόλο που την ιστορία αφηγείται η δίχως παιδιά γυναίκα, το τραγούδι μιλά για τα στερεότυπα και τις αγωνίες και των δύο πλευρών: της μητέρας και της single.

Πρόκειται για ένα ‘μανιφέστο’ της άτεκνης γυναίκας που από επιλογή ζει μόνη, αρνούμενη να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από αυτό που θέλει, μόνο και μόνο για να ενταχθεί στα ‘κουτάκια’ της κοινωνίας. Με χιούμορ και λόγια απλά, που όμως κρύβουν αλήθειες που συχνά πονάνε, έπλεξα τις μελωδίες μου για να γιορτάσω την ελευθερία της γυναίκας. Της γυναίκας που είναι έτσι όπως εκείνη θέλει να είναι και όχι όπως την έμαθαν από μικρή ότι πρέπει να είναι.

Στο βίντεο του τραγουδιού ρίξαμε πολύ σκέψη για το πως θα καυτηριάσουμε αυτά τα στερεότυπα, κάνοντας ταυτόχρονα τέχνη. Οι παράλληλες ζωές των δύο γυναικών, που είμαι εγώ και στις δύο περιπτώσεις (κάπως σαν το sliding doors), διαδραματίζονται μέσα σε ένα περιοδικό κόμικ – ο πρώτος στίχος του τραγουδιού είναι «διαβάζει τα περιοδικά» – το οποίο ζωντανεύει καθώς η κάμερα κινείται από σελίδα σε σελίδα. Οι δύο πρωταγωνίστριες «η μητέρα» και η «single», οι οποίες σε κάποια στιγμή συναντιούνται μέσω ενός τηλεφωνήματος που απεικονίζεται με πολύ χιούμορ, ζουν η κάθε μία τη ζωή τους, δείχνοντας πόσο διαφορετικές αλλά και τελικά πόσο ίδιες είναι.

Το κόνσεπτ του βίντεο καθώς και η δημιουργία του ανήκει στην ταλαντούχα συνεργάτιδά μου Θένια Κουρέλη, η οποία σε κάθε νέα μας δουλειά με εκπλήσσει με την τρομερή ικανότητά της να δημιουργεί κάτι διαφορετικό, αισθητικά ωραίο και πρωτότυπο. Μαζί με τον έμπιστο συνεργάτη και για χρόνια αγαπημένο φίλο Νικόλα Μαρμαρά, που ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια, για μήνες σχεδιάζαμε κάθε μικρή λεπτομέρεια.

Από το story board,την pop art αισθητική, τα αντικείμενα, τα χρώματα, τις περούκες και τα ρούχα, την κινησιολογία, τα μικρά κείμενα που εμφανίζονται πάνω στο περιοδικό. Το μακιγιάζ το έκανε ο make up artist, ζωγράφος και σχεδιαστής ρούχων M.S. Konstantinos, ο οποίος σχεδίασε και την απίστευτη περούκα του εξωφύλλου. Είμαι ευγνώμων για τους συνεργάτες μου και πολύ περήφανη για το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής. Μετά την κυκλοφορία του βίντεο, έρχεται και η κυκλοφορία του ομώνυμου, παρθενικού μου άλμπουμ στις 11 Μαϊου 2017!

Στίχοι & μουσική: Αλεξάνδρα Κλάδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here