Η FM Records παρουσιάζει τη νέα της κυκλοφορία «Les amants de Teruel» με την Αλεξάνδρα Κόνιακ.

Η αγαπημένη Αλεξάνδρα Κόνιακ, γνωστή για το ερμηνευτικό εύρος και το δυναμισμό της, δίνει νέα πνοή στις διεθνείς επιτυχίες του Μίκη Θεοδωράκη, τραγουδώντας σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη διεθνή δισκογραφία.

Απευθύνεται όχι μόνο στο νεανικό κοινό, αλλά και σε όσους αγάπησαν το έργο του αθάνατου Έλληνα συνθέτη, τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ένα πολύ φιλόδοξο και ξεχωριστό project, το οποίο είχε οραματιστεί ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το δίαυλο επικοινωνίας του χθες με το σήμερα, άνοιξε με τις ενορχηστρώσεις του ο Χρίστος Σερενές, επιχειρώντας να συνδυάσει ετερόκλιτους μουσικούς κόσμους.

Πρόκειται για μία σειρά εμβληματικών τίτλων που έχουν αποδοθεί από σπουδαίες καλλιτεχνικές προσωπικότητες όπως Edith Piaf, Beatles, Dalida, Milva κ.α. Η αρμονική συνύπαρξη των μελωδιών του Μίκη με το σύγχρονο ήχο, είναι μία ακόμη απόδειξη πως είναι πραγματικά διαχρονικός.

Όπως αναφέρει και η ίδια για αυτή τη συνεργασία: «Είναι ευλογία που τέτοιες μεγαλεπήβολες ιδέες δεν εκλείπουν και χρηματοδοτούνται ακόμα από την ελληνική δισκογραφία, φόρος τιμής στον τόπο μας και την κληρονομιά που έχει αφήσει και πάντα θα προσπαθεί να αφήνει για το μέλλον».

L’un près de l’autre
Se tiennent, les amants
Qui se sont retrouvés
Pour cheminer côte à côte

Retrouvés dans la mort
Puisque la vie n’a pas su les comprendre
Retrouvés dans l’amour
La haine n’ayant pas pu les atteindre

Les feuilles, les feuilles tombent
Sur leur lit de noces
Que la terre soit douce
Soit douce aux amants de Teruel
Enfin réunis dans l’ombre

L’un près de l’autre
Ils dorment maintenant
Ils dorment, délivrés
De l’appréhension de l’aube

Se tenant par la main
Dans l’immobilité de la prière
Renouant leur serment
Dans la tranquille éternité des pierres

La nuit leur ouvre ses portes
Tout rentre dans l’ordre
Leur étreinte demeure
Demeure à jamais suspendue

Ainsi qu’une note d’orgue

————————

Η Αλεξάνδρα Κόνιακ γεννήθηκε το 1990 και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 8 ετών. Φοιτούσε ακόμα στο μουσικό σχολείο Αλίμου όταν άρχισε να συμμετέχει στα πρώτα επαγγελματικά σχήματα. Το 2012 πήρε πτυχίο Μοντέρνου Τραγουδιού. Έχει συνεργαστεί με πολλούς έλληνες καλλιτέχνες δισκογραφικά και συναυλιακά.

Ο πρώτος προσωπικός της δίσκος κυκλοφόρησε το 2018, με τίτλο “Λαχείο”. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει άλλα τέσσερα digital singles, με πιο πρόσφατα τα “Όσο ζεις” και “Μόνο εσένα”.

Το όραμα του Μίκη Θεοδωράκη βάζει πανιά και ξεκινά το πρώτο του ταξίδι με το νέο της τραγούδι «Les amants de Terruel (Όμορφη πόλη) 2022» που κυκλοφορεί από την FM Records.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here