Αλλαγή ημερών λόγω μεγάλης προσέλευσης για την παράσταση «Προσγείωση»! Από την Παρασκευή 13 Μαρτίου και για 12 μόνο παραστάσεις έως την Κυριακή 5 Απριλίου το αριστούργημα του Τζώρτζ Μπραντ με την Πέγκυ Τρικαλιώτη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Φωτιάδη παρουσιάζεται στο ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΟΥΣΤ κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.

 

Το πολυβραβευμένο έργο Προσγείωση του Τζώρτζ Μπραντ θα παρουσιάσει αυτό το χειμώνα το FAUST σε μετάφραση Αντώνη Πέρη, σκηνοθεσία Κατερίνας Φωτιάδη και με πρωταγωνίστρια την Πέγκυ Τρικαλιώτη.

prosgeiosi_trikalioti_2015_03_001

 

Μια αμερικανίδα πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας εκτελεί με αφοσίωση τις αποστολές που λαμβάνει. Πετάει ψηλά στον ουρανό, απολαμβάνει την ελευθερία του γαλάζιου και ξεφορτώνει τις βόμβες της πάνω από τα μυρμήγκια που χαλάνε την αρμονία του τοπίου. Δεν ξέρει ποιοι ακριβώς είναι αυτοί εκεί κάτω, είναι όμως σίγουρη πως είναι οι κακοί. Μέχρι που μένει αναπάντεχα έγκυος. Επιστρέφει στην πατρίδα, δημιουργεί οικογένεια, και βλέπει τη ζωή της να ανατρέπεται. Ο ουρανός γίνεται πλέον ένα απαγορευμένο όνειρο. Η Υπηρεσία αναγνωρίζει τις ικανότητές της και την καθηλώνει στο έδαφος. Αναβαθμίζεται σε πιλότο της πολυθρόνας. Το καινούργιο της αεροπλάνο είναι σαν τηλεκατευθυνόμενο παιχνιδάκι. Ο ουρανός μια οθόνη. Τα όνειρά της γίνονται γκρι. Μέσα από αυτή την προσγείωση όμως βρίσκει την ευκαιρία να συναντήσει την ανθρωπιά της. Να δει τα μυρμήγκια από κοντά. Να συνειδητοποιήσει ότι ο θάνατος δεν είναι παιχνίδι. Να καταλάβει ότι και οι καλοί και οι κακοί φτιάχνουν τα ίδια παιδιά.

Ένας καταιγιστικός μονόλογος γεμάτος από εικόνες και ανατροπές. Ένα πολιτικό σχόλιο πάνω στη σύγχρονη γυναίκα και στις δυνάμεις που μας ελέγχουν. Το έργο γράφτηκε το 2013 και από τότε θριαμβεύει σε Αμερική και Αγγλία.

Μετάφραση: Αντώνης Πέρης
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Φωτιάδη
Μουσικη: Λάμπρος Παγώνης
Φωτισμοί: Τασος Παλαιορουτας
Graphic & Visual Design: Πορφύρης Κάρολος grou3
Βοηθοί σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου και Φένη Μπένου

 

Ερμηνεύει η Πέγκυ Τρικαλιώτη

Παρασκευή, Σάββατο 21.00 & Κυριακή 20.00

Εισιτήρια: 12 ευρώ κανονικό – 10 ευρώ φοιτητές / άνεργοι – 5 ευρώ ατέλειες
Διάρκεια: 90 λεπτά

 

ΘΕΑΤΡΟ FAUST
Καλαμιώτου 11, Μοναστηράκι
2103234095

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here