Ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συγγραφείς του γαλλικού θεάτρου ο Μισέλ Βιναβέρ, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1927 από γονείς ρωσικής καταγωγής. Κατατάχτηκε στον γαλλικό Απελευθερωτικό Στρατό το 1944 και με το πέρασμα των χρόνων έγινε ανώτατος αξιωματικός, και ακολούθως ιδιοκτήτης των θυγατρικών της πολυεθνικής εταιρίας Gillette. Τα θεατρικά του είναι στενά συνδεδεμένα με την ιστορία και στα περισσότερα κείμενά του τοποθετεί τον άνθρωπο σε ένα πεδίο οικονομικών συναλλαγών.

Στο έργο του “Αναζήτηση Εργασίας” (Έργο σε 30 θραύσματα) με ένα υποδόριο χιούμορ ανιχνεύει την έννοια της Εργασίας στον καπιταλιστικό κόσμο, όπως και τη διαδικασία διείσδυσης του τεχνοκρατικού τρόπου παραγωγής στον ανθρώπινο ψυχισμό σε αντιδιαστολή με τα ζωτικά ανθρώπινα ζητούμενα. Τον εγκλωβισμό του ανθρώπου στο αέναο κυνήγι του χρήματος και της προσποιητής ευδαιμονίας ενώ γύρω του καταρρέουν ηθικές αξίες και εξευτελίζονται κεκτημένα δικαιώματα.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε τον Μάιο 2014, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου “Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque” από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

anazitisi_ergasias_2014_10

Μετάφραση: Δήμητρα Κονδυλάκη
Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος

Παίζουν:
Θανάσης Σαράντος, Αγγελική Καρυστινού, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Ρενέ Τζόλα

Σκηνικό-κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Επιμέλεια κίνησης: Όλγα Σπυράκη
Βοηθός στην επιμέλεια κίνησης: Βασίλης Σκαρμούτσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Σούνη
Επιμέλεια φωτισμών: Σάββας Σουρμελίδης

Η επιμέλεια κομμώσεων έγινε από τα κομμωτήρια xstudios

Από 15 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2014

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418550

Αίθουσα: Ειδικά διαμορφωμένος υπόγειος χώρος

Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:15 & Κυριακή στις 20:15 για 15 μόνο παραστάσεις

Τιμές εισιτηρίων:
12€, κανονικό
8€ Μαθητικό /Φοιτητικό / Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / Κάτοχοι Κάρτας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών / ΑμΕΑ / Άνω των 65

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here