Δύο από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους συνθέτες και δημιουργούς, ο Γιώργος Ανδρέου και ο Γιώργος Καζαντζής, συναντιούνται για τις καλοκαιρινές και φθινοπωρινές τους συναυλίες ανά την Ελλάδα και κάνουν μια στάση στις εκδηλώσεις ΜΟΥΣΙΚΗ & ΠΟΙΗΣΗ που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής, στον Κήπο του Μουσείου Αλέκου Κοντόπουλου, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου.

Οι μουσικές τους συνθέσεις έχουν «ντύσει» κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και έχουν αποτελέσει ρεπερτόριο συναυλιών πολλών ορχηστρών. Πολυσύνθετοι και με πολλά ενδιαφέροντα και οι δυο τους, έχουν διευθύνει φεστιβάλ πολιτισμού, έχουν επιμεληθεί εκδοτικά labels της δισκογραφίας, έχουν συμμετάσχει σε δράσεις κοινωφελείς και εθελοντικές καθώς και σε συνέργειες γύρω από την Ελληνική Μουσική και το Ελληνικό Τραγούδι.

Έχοντας συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν, αποφάσισαν να ξαναβρεθούν μαζί στη σκηνή, παρουσιάζοντας καινούργια και κλασικά δείγματα της συνθετικής τους δουλειάς και δημιουργούν καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες τόσο με το άρωμα των συνθέσεών τους, όσο και με σημαντικά ποιητικά κείμενα τα οποία έχουν μελοποιήσει.

Ερμηνεύει η Κορίνα Λεγάκη, μια σημαντική ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς, με πολλές ποιοτικές μουσικές συμμετοχές και συνέργειες και με αξιόλογη πολυσυλλεκτική δισκογραφία. Πολύγλωσση και πολυσύνθετη, έχει επίσης ερμηνεύσει και ηχογραφήσει τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου και του κινηματογράφου.

andreou_kazantzis_legaki_2017_07

Μια ιδιαίτερη παρουσία θα κοσμήσει αυτή την παράσταση. Η διακεκριμένη ποιήτρια Κική Δημουλά θα παρευρεθεί και θα τιμηθεί από την Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενώ θα έχουμε και τη χαρά να ακούσουμε μέρος από τη «Μικρή Σουίτα», το έργο του Γιώργου Καζαντζή με ορχηστρική μουσική και απαγγελία από την Κική Δημουλά, αλλά και ένα ανέκδοτο μελοποιημένο τραγούδι του Γιώργου Ανδρέου.

Μια πραγματική βραδιά Μουσικής και Λόγου! Σας περιμένουμε!

Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρα έναρξης: 20:30

Κήπος Βιβλιοθήκης Αλέκου Κοντόπουλου
Αγία Παρασκευή

Είσοδος ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here