Δύο από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους συνθέτες και δημιουργούς, ο Γιώργος Ανδρέου και ο Γιώργος Καζαντζής, περιοδεύουν αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα, παίζοντας από κοινού μουσικές και τραγούδια τους σε αξιόλογους συναυλιακούς χώρους. Μαζί τους η ερμηνεύτρια Κορίνα Λεγάκη, ενώ σε συγκεκριμένες παραστάσεις συμμετέχουν ο Βασίλης Λέκκας κι ο Απόστολος Ρίζος.

Οι καλλιτεχνικά όσο κι επικοινωνιακά πολύ θερμές κι επιτυχημένες εμφανίσεις των δύο συνθετών τον περασμένο χειμώνα, τους οδήγησαν στην απόφαση να συνεχίσουν και το καλοκαίρι, να ταξιδέψουν και να τραγουδήσουν σε όλη την Ελλάδα! Οι μουσικές τους συνθέσεις έχουν «ντύσει» κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και έχουν αποτελέσει ρεπερτόριο συναυλιών πολλών ορχηστρών. Πολυσύνθετοι και με πολλά ενδιαφέροντα και οι δυο τους, έχουν διευθύνει φεστιβάλ πολιτισμού, έχουν επιμεληθεί εκδοτικά labels της δισκογραφίας, έχουν συμμετάσχει σε δράσεις κοινωφελείς και εθελοντικές, καθώς και σε συνέργειες γύρω από την ελληνική μουσική και το ελληνικό τραγούδι.

Έχοντας συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν, αποφάσισαν να ξαναβρεθούν μαζί στην σκηνή, παρουσιάζοντας καινούργια και κλασικά δείγματα της συνθετικής τους δουλειάς σε καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες με το άρωμα των συνθέσεών τους αλλά και με την συγκίνηση σημαντικών ποιητικών κειμένων που έχουν μελοποιήσει.

Ερμηνεύει η Κορίνα Λεγάκη. Μια σημαντική ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς, με πολλές ποιοτικές μουσικές συμμετοχές και συνέργειες και με αξιόλογη πολυσυλλεκτική δισκογραφία. Πολύγλωσση και πολυσύνθετη, έχει επίσης ερμηνεύσει και ηχογραφήσει τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου και του κινηματογράφου.

andreou_kazantzis_legaki_2017_07

Σε κάποιες από τις συναυλίες τους έχουν καλέσει δύο εξαιρετικές προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού: Τον Βασίλη Λέκκα και τον Απόστολο Ρίζο (δυστυχώς όχι… και τους δύο συγχρόνως).

Ο Βασίλης Λέκκας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές της εποχής μας. Ξεκινώντας με την πολύχρονη θητεία του δίπλα στον Μάνο Χατζιδάκι, συνέχισε με δισκογραφικές και επί σκηνής συνεργασίες με τους πιο σημαντικούς έλληνες δημιουργούς της ελληνικής μουσικής. Οι ποιοτικές του επιλογές και το ήθος του, μαζί με το πολύπλευρο ερμηνευτικό του ταλέντο, τον έχουν αναδείξει σε ένα από τα πλέον αγαπητά και σεβαστά πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού.

Ο Απόστολος Ρίζος είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους και ενδιαφέροντες τραγουδοποιούς της εποχής μας. Έχουν ξεχωρίσει οι προσωπικοί του δίσκοι –τόσο αυτοί που βασίζονται σε δικές του συνθέσεις, όσο κι εκείνοι στους οποίους ερμηνεύει πρωτότυπο υλικό σημαντικών συνθετών και τραγουδοποιών. Είναι επίσης ένα από τα πιο δραστήρια πρόσωπα της ζωντανής μουσικής σκηνής της χώρας.

————————————

Πρόγραμμα περιοδείας:
Τρίτη 4 Ιουλίου – Επισκοπή, Ηράκλειο Κρήτης, Aegean Arts Festival
Πέμπτη 13 Ιουλίου – Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη (φιλοξενείται ο Απόστολος Ρίζος)
Δευτέρα 24 Ιουλίου – Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης (φιλοξενείται ο Απόστολος Ρίζος)
Παρασκευή 4 Αυγούστου – Ελληνόπυργος, Καρδίτσα
Δευτέρα 7 Αυγούστου – Ανώγεια, Κρήτη (φιλοξενείται ο Βασίλης Λέκκας)
Παρασκευή 11 Αυγούστου – Αστυπάλαια (φιλοξενείται ο Απόστολος Ρίζος)
Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου – Εκκοκιστήριο Ιδεών, Βέροια
Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου – Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής, Αθήνα
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου – Παλαιό Φάληρο (φιλοξενείται ο Βασίλης Λέκκας)

*Θα προστεθούν και νέες ημερομηνίες συναυλιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here