10/6/2013
www.musiccorner.gr

Τραγούδια με άξονα τις μελωδίες και τους ρυθμούς της Μεσογείου παρουσιάζει το μουσικό σύνολο  Anema e Core, στο Black Duck, την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

negrin_2013_06_01

Το μουσικό σύνολο Anema e Core δημιουργήθηκε το 2011 με στόχο να παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εμπνευσμένο από τις παραδόσεις των λαών της Βορείου Μεσογείου. 

kyriakidi_2013_06_01

Το Anema e Core αποτελούν η Ηλιάννα Αντωνίου (τραγούδι), η Βικτωρία Κυριακίδη (φλάουτο) ο Θεόδωρος Λυκουρόπουλο (βιολί), και ο Σάκης Νεγρίν (κιθάρα/ενορχηστρώσεις).

lykouropoylos_2013_06_01

Μέσα από πρωτότυπες ενορχηστρώσεις και ιδιαίτερες ερμηνείες ζωντανεύουν ναπολιτάνικες καντσονέτες και ταραντέλες από την Κάτω Ιταλία, τραγούδια από την Ισπανία και ερωτικές μπαλάντες της μακραίωνης σεφαραδίτικης παράδοσης, γαλλικά τραγούδια, αλλά και φάδος και συγκινητικές σμυρνέικες και κυπριακές μελωδίες, καθώς και σύγχρονα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου. Ένα άρωμα από τη μεγάλη αγκαλιά της Μεσογείου που επί αιώνες συνεχίζει να φιλοξενεί και να αναπλάθει ένα πολύχρωμο μωσαϊκό αύρας και ήθους ζωής…

antoniou_ilianna_2013_06_01

Το Anema e Core μετράει στο ενεργητικό του πολλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, καθώς και στην ελληνική περιφέρεια (Art Bar Poems n’ Crimes, Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Μουσική Σκηνή «Αυλαία», Χυτήριο Theatre & Art Café, Πάρκο Μ. Θεοδωράκης Βριλησσίων (ΤΥΠΕΤ), Φεστιβάλ «Μουσική Εν Δυνάμει» Ταύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ιτς Καλέ Δήμου Ιωαννιτών κ.ά.), Αίθουσα Τελετών Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Παρασκευή 14 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 22.00

Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here