Αέρινη, βελούδινη, με έντονες επιρροές από τη λεκάνη της Μεσογείου, την Ισπανία και την Κρήτη, η νεαρή τραγουδίστρια Άννα Κασιμάτη εμφανίζεται στο μουσικό ιντερνετικό γίγνεσθαι με το «Απαγορευτικόν».

Η μαδριλένια Άννα, από την καταγωγή της μητέρας της, γεννημένη η ίδια στην Κρήτη, τραγουδά μια τρυφερή ερωτική μπαλάντα στις δυο της γλώσσες, το «Απαγορευτικόν», που είχαμε πρωτοακούσει στο πρώτο album του Παύλου Συνοδινού «Μικρές Ελπίδες» (LYRA 2010), αλλά με νέα ενορχήστρωση, δημιουργώντας στην πραγματικότητα ένα ολοκαίνουργιο άκουσμα.

Η Άννα επιχειρεί να δώσει το προσωπικό της μουσικό στίγμα και να αφηγηθεί τις μικρές της ιστορίες, καθώς γι’ αυτήν το τραγούδι αποτελεί τον τρόπο έκφρασης του ψυχισμού της. Ο τρόπος που ερμηνεύει την τοποθετεί στον χώρο και τον χρόνο χωρίς διόλου να επηρεάζεται και να ξελογιάζεται από τις σειρήνες του γρήγορου κέρδους και της επιτυχίας.

kasimati_2017_01

Το μπόλιασμά της με τη μουσική ξεκινά από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου που ξεκίνησε να μαθαίνει μουσικά όργανα και να τραγουδά και λίγο αργότερα έρχονται τα σεμινάρια θεάτρου και κινησιολογίας, όπως και φωνητικής με την Αρετή Τοπουντζίδη. Έχει κάνει κάποιες σόλο εμφανίσεις σε ελληνόφωνο κ ισπανόφωνο ρεπερτόριο με τον μαέστρο Γιώργο Παγιάτη στο πιάνο, αλλά και μεταφράσεις από τα ελληνικά στα ισπανικά σε κομμάτια όπως το «Πάρε με» του Βασίλη Παπακωσταντίνου και το «Παπάκι» του Νικόλα Άσιμου, τα οποία ερμήνευσε η ίδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here