1/7/2011
www.musiccorner.gr

Προχθες βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Bungalow White στη Θεσσαλονίκη, η φιλανθρωπική εκδήλωση, που οργάνωσε η ομάδα του Gastronomy με την Άννα Βίσση για την ενίσχυση του έργου της “Κιβωτού του Κόσμου“.

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής “Anevaseto” του TV Makedonia, η Άννα Βίσση εξέφρασε την αγανάκτισή και την απογοήτευσή της για την κατάσταση, που επικρατεί στην Ελλάδα.
“Είναι αντίξοες οι συνθήκες για να χαρεί κανείς ένα ωραίο φαΐ. Εγω συμβολικά διάλεξα να μαγειρέψω ένα φαγητό που έρχεται από την πατρίδα μου την Κύπρο. Ένα φαΐ που μου μαγείρευε η μάνα μου, που έχει στιγματίσει τα παιδικά μου χρόνια… Μεγάλωσα με τις μυρωδιές και τις γεύσεις του μέχρι, που άρχισα τις δίαιτες”.

Η Άννα πήρε θέση και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, η ψήφιση του οποίου δημιούργησε το χθεσινό χάος στο κέντρο της Αθήνας και η εφαρμογή του αναμένεται να επιφέρει ακόμα περισσότερα προβήματα στους Έλληνες.
“Πίσω απ’ όλη αυτή την προδοσία, γιατί μιλάμε για προδοσία μιας και κρατάει από μακριά όλο το πρόβλημα, μοιάζει να είναι άλυτο, μοιάζει να είναι πάρα πολύ δύσκολο. Κανείς δεν ξέρει ποιά είναι η σωστή απόφαση και αυτό είναι το πράγμα που μας φοβίζει όλους μας.
Είμαι φοβισμένη, είμαι λυπημένη και θα είμαι από τους πρώτους που θα βοηθήσουν στο ξεκίνημα μιας κίνησης αλληλεγγυης. Κανείς δεν μπορεί να μπεί στα παπούτσια κανενός. Όλοι υποφέρουμε με τον τρόπο που υποφέρουμε. Άλλοι πάρα πολύ και άλλοι… πάρα πολύ. Όλοι υποφέρουμε, όλοι χάνουμε πράγματα, χάνουμε την διάθεση μας και την όρεξη μας για ζωή.
Θέλω να ευχηθώ σε αυτούς που πραγματικά υποφέρουν και είναι οι πιο άδικα, που πληρώνουν όλη αυτή την προδοσία, να λήξει γρήγορα το πρόβλημα. Επικαλούμαστε… Τι να πω; Το Θεό!”.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος τη ρώτησε αν μια σταρ του μεγέθους της Άννας Βίσση μπορεί να αντιληφθεί την κρίση.
“Συμπάσχουμε όλοι και λυπάμε πάρα πολύ σαν πολίτης αυτού του τόπου, αυτού του πλούσιου τόπου, το λέω και ανατριχιάζω γιατί η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που δε θα έπρεπε να ανησυχούμε. Θα έπρεπε να δίνουμε το παράδειγμα του πλούτου, γιατί έχουμε πλούτο, είμαστε διαμάντι, παράγουμε υπέροχα πράγματα, original πράγματα και όπου ταξιδεύω στον κόσμο λέω την λέξη “Ελλάδα” και όλοι στέκονται εκστασιασμένοι”.

Τέλος, ρωτήθηκε για την επιλογή της κόρης της, Σοφίας να ζήσει στο εξωτερικό αλλά και χιλιάδων άλλων Ελληνόπουλων, που φεύγουν στο εξωτερικό λόγω κρίσης.
“Κοίταξε, Ελληνόπουλα φεύγουν εδώ και πολλά χρόνια για να γυρίσουν ελπίζω με γνώσεις και να στηρίξουν αυτόν τον τόπο. Εγώ επειδή ταξιδεύω πάρα πολύ, είτε Αυστραλία πάω και έρχομαι σε επαφή με τον ελληνισμό σας λέω πως όλοι θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα, αγαπάνε την Ελλάδα, η Ελλάδα είναι αναντικατάστατη, είναι υπέροχη και πιστεύω ότι τα παιδιά της οταν γυρίζουν πίσω και μοιράζουν αυτό που μάθανε ειναι ότι πιο αισιόδοξο”.

Δείτε το video με τη συνέντευξη της Άννας Βίσση…

Στο μεταξύ, μετά τα θλιβέρα γεγονότα που διαδραματίζονται καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας, εκατοντάδες αγανακτισμένοι Έλληνες και κυρίως νέοι ανήρτησαν το τραγούδι “Ελλάδα φτάνει πια” στα προφίλ τους στο facebook και το twitter εκφράζοντας έτσι την απογοήτευσή τους για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η πατρίδα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here