Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη δισκογραφική δουλειά «7 ΣΤΙΓΜΕΣ» από την οποία ξεχώρισαν ιδιαίτερα τα τραγούδια «Αιθέρας» και «Μια τρελή παρέα», ο Χρήστος Λούφης επανέρχεται με το νέο του δίσκο «ΑΧΝΑ».

xristos_loufis_2017_10_001

Δεκατρείς καινούργιες δημιουργίες (δώδεκα τραγούδια και το ομότιτλο ορχηστρικό), που στόχο έχουν να ταξιδέψουν, να προβληματίσουν και να γεννήσουν συναισθήματα σε κάθε ακροατή, αλλά ταυτόχρονα να αναδείξουν τις μουσικές ανησυχίες του καλλιτέχνη, ο οποίος πατάει πάνω σε έθνικ δρόμους, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την παραδοσιακή μουσική, με το έντεχνο και την ροκ.

Η μουσική και οι στίχοι είναι του Χρήστου Λούφη, εκτός από το τραγούδι «Θαύμα μου», τους στίχους του οποίου υπογράφει  ο Νίκος Πατεράκης, ένας ανερχόμενος ποιητής της νέας γενιάς.

Συμμετέχει ερμηνευτικά στο τραγούδι «Μη με κοιτάς» ο Θοδωρής Νικολάου, επίσης ανερχόμενος στο χώρο της μουσικής.

Η ενορχήστρωση είναι του Χρήστου Λούφη, ο οποίος έπαιξε και ακουστική κιθάρα. Η μίξη και η ηχοληψία έγιναν από τον Λάζαρο Ακριβόπουλο, ενώ το stem mastering ανέλαβε ο Νάσος Νομοκός – Vu Productions Mastering Studio. Aξίζει επίσης να αναφερθούν τα ονόματα των μουσικών που συμμετείχαν: Δημήτρης Δαμάσκος – πιάνο, Παναγιώτης Κωνσταντινίδης – ακορντεόν, synthesizer, Νίκος Αγγούσης – κλαρίνο, Ιάσονας Κτενάς – βιολί, Κώστας Φόρτσας – γκάιντα, καβάλ, Φάνης Φωτόπουλος – τρομπέτα, Τέλης Καυκάς – μπάσο, Γιώργος Μούρτος – τύμπανα, Λάζαρος Ακριβόπουλος – κρουστά, Θοδωρής Νικολάου – κλασσική κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμάς, Κώστας Χατζόπουλος – ηλεκτρική κιθάρα, Ελένη Μαραγκοπούλου – φωνητικά.

Το cd «ΑΧΝΑ» είναι διαθέσιμο σε φυσική και ψηφιακή μορφή στο CD Baby αλλά και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Λούφη
Γεννημένος το 1985 στη καρδιά του ηπειρώτικου, πολυφωνικού τραγουδιού, αποκτάει τα πρώτα του μουσικά ερεθίσματα ακούγοντας τον πατέρα του να παίζει με κλαρίνο παραδοσιακά τραγούδια. Στα 15 του αγοράζει την πρώτη του κιθάρα και αρχίζει να μαθαίνει με την βοήθεια του φίλου του, Βαγγέλη Λάζου. Συνεχίζει μόνος του μελετώντας εντατικά και σύντομα (μόλις 17 ετών) κάνει τα πρώτα του live. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι επί 5 χρόνια εμφανίσεις του στο ”Freakonica aka Klaxon” των Εξαρχείων, όπου αγαπήθηκε και απέκτησε κοινό που τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

Ακολούθησε το 2013 ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «7 ΣΤΙΓΜΕΣ», σε στίχους και μουσική δική του. Από αυτή τη δουλειά ξεχώρισαν αμέσως τα τραγούδια ”Αιθέρας” και ”Μια τρελή παρέα”, με το δεύτερο να φτάνει μέχρι την Θεσσαλονίκη κάνοντας την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή ”Ράδιο Αρβύλα”. Αρχές του 2015 κυκλοφόρησε το digital single «Χαμογέλα (Στην Π.)» αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ ένα χρόνο μετά μία όμορφη συνεργασία έφερε την ερμηνευτική συμμετοχή στο δίσκο «Πριν τη Θάλασσα», σε μουσική του Δημήτρη Δαμάσκου και ποίηση του Βασίλη Κοτρωνιά.

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία με σημαντικές εμφανίσεις σε μαγαζιά, μουσικές σκηνές και θέατρα όπως Σταυρός του Νότου,ΊλιονPlus, HolyWood stage, Ρυθμός stage, κτλ. σε Αθήνα αλλά και επαρχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here