Το έργο «Από Σταθμό σε Σταθμό» βασίζεται στο βιβλίο «20 Αστικά Μονόπρακτα» της Δώρας Τσόγια (2016, εκδόσεις Άγρα). Οι χαρακτήρες του έργου κινούνται σε χώρους της δημόσιας και ιδιωτικής καθημερινότητας της μεγαλούπολής μας: στο μετρό (αποβάθρα, βαγόνια, εκδοτήρια εισιτηρίων) αλλά και έξω από αυτό (σε πάρκα, πλατείες). Το έργο δίνει μια αισιόδοξη οπτική σε μια δύσβατη καθημερινότητα: οι διάλογοι και οι σχέσεις των χαρακτήρων μοιάζουν με συνταγές επικοινωνίας από υλικά μοναξιάς. Μικροί διάλογοι σε μια μεγάλη πόλη, που συνθέτουν μια κινηματογραφική κατασκευή, με θέμα τις συναντήσεις ανθρώπων σε αναζήτηση ανθρώπου.

Το Μετρό (και ο Ηλεκτρικός) διατρέχει υπόγειες διαδρομές στην πόλη. Τα πρόσωπα που διασταυρώνονται στις πλατφόρμες και τα βαγόνια ανοίγονται αιφνιδίως και αφήνουν να διαφανεί ο δικός τους «υπόγειος» κόσμος των δισταγμών, των φόβων, των επιθυμιών. Το πέρασμα απ’ τον «υπόγειο» κόσμο τα μεταμορφώνει. Η φαντασία μιας γυναίκας που παρατηρεί αέναα το πήγαινε-έλα των ανθρώπων, μετατρέπει την πραγματικότητα τους σε «ονειροφαντασία» όπου η ανθρωπιά ξαναγίνεται κάτι συγκεκριμένο.

Ένας εκκεντρικός κύριος, ένα ζευγάρι εγκλωβισμένο στη μοναξιά του, μια μεγάλη γυναίκα που αναζητά τον σκύλο της αλλά και κάποιον φίλο μέσα στην πόλη, ένας νεαρός που βγαίνοντας από το πένθος συναντά ένα κορίτσι με κόκκινα μποτάκια στο Μετρό, το οποίο, με απρόσμενους τρόπους, αντιμετωπίζει τη σύγχρονη καθημερινότητά μας… Όλοι αυτοί είναι οι άνθρωποι της Κρίσης αλλά και της υπέρβασής της.

*Με την Υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ Α.Ε

apo_stathmo_se_stathmo_2018_01

Συντελεστές:
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΩΡΑ ΤΣΟΓΙΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΠΑΝΟΥ
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΙΔΕΡΙΔΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ: VIOLET  LOUISE
ΚΙΝΗΣΗ: ΚΙΚΗ ΜΠΑΚΑ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
BINTEO – ΤΡΕΙΛΕΡ: ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΕΙΡΟΥ – ΡΕΒΕΚΚΑ ΒΑΡΝΑΛΗ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΗ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: ΚΥΒΕΛΗ  ΖΩΗ ΣΤΕΝΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ephemeral Movies – ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Παίζουν: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕΛΙΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΙΟΣ, ΑΜΑΛΙΑ ΝΙΝΟΥ, ΤΑΤΙΑΝΑ-ΑΝΝΑ ΠΙΤΤΑ

Από 26 Ιανουαρίου έως 25 Φεβρουαρίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  Παρασκευή & Σάββατο, 9:30μ.μ / Κυριακή, 7:00μ.μ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Γκαράζ
Πειραιώς 206, Ταύρος
Τηλ. 210 3418550

Προπώληση εισιτηρίων:
Για τηλεφωνική αγορά εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα καλέστε: τηλ. 210 3418550 & 579, (Δευ-Παρ 11:00 – 14:00)
Εισιτήρια προπωλούνται επίσης στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος), Δευ-Παρ 11:00-14:00, αλλά και μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων
Εισιτήρια προπωλούνται και στα Εκδοτήρια της Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here