Tο Θέατρο Σταθμός υποδέχεται στην σκηνή του για τέσσερις παραστάσεις την ιδιαίτερα πρωτότυπη μουσικοθεατρική δημιουργία του Άκη Σιδέρη με τίτλο «Ας-Ταίρι μου».

Η παράσταση περιλαμβάνει τα «νεογέννητα» τραγούδια της Σοφίας Ανδριανού καθώς και μελοποιημένα ποιήματα και αποσπάσματα του Ευστράτιου Θεοδοσίου, Καθηγητή Αστροφυσικής.

Επί σκηνής τρεις αξιόλογοι καλλιτέχνες: η Σοφία Ανδριανού, ο Μιχάλης Βερβελάκης και η Δήμητρα Ζέρβα μας μεταφέρουν σε μια άλλη διάσταση οπού οι λέξεις & οι φράσεις όπως: Χρόνος, Κρόνος, Ήλιος Ολοπόρφυρος, Διάχυση Φωτός, Αστρική Αχλή, Λαμπρός Αυγερινός, αποκτούν άλλο νόημα.

Και όχι μόνο, την εικόνα συμπληρώνουν οι χορευτές Σοφία Βαφάκου και Κωστής Τσιαμάγκας σε κλασικές και σύγχρονες φόρμες μπαλέτου και το Καλλιτεχνικό ζευγάρι Νεφέλη Κουμαριανού και Νίκος  Παπαδημητρίου σε χορογραφίες Τάνγκο & Βαλς Τάνγκο.

as_tairi_mou_2017_10_002

Καλεσμένοι στην παράσταση:
Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου καλεσμένοι στην παράσταση θα είναι: ο Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Φυσικής Ξενοφών Μουσσάς θα προλογίσει το έργο ενώ στο τέλος της παράστασης οι εκλεκτοί ποιητές: Γαβρίλης Ιστικόπουλος, Γιάννης Κωβαίος, Ηλίας Παπακωνσταντίνου θα μας χαρίζουν φράσεις με αστέρια της Ποίησης.

Τις Κυριακές 29 Οκτωβρίου και 26 Νοεμβρίου από 20:30 έως τις 21.00 ο αστρονόμος Κίμωνας Παπαθανασόπουλος με την βοήθεια τηλεσκοπίου (προσφορά της Astrogenesiscollection – Pantotype) θα βοηθήσει το κοινό να παρατηρήσει την Σελήνη στο 1ο τέταρτο.

as_tairi_mou_2017_10_001

Υπόθεση:
Αναμνήσεις σε Φωτο-γραφικό φιλμ. Η ζωή του ατόμου από την Παιδική Αθωότητα μέχρι τον Ονειρικό Έρωτα… Ξαφνικά το κενό & τάσεις Φυγής. Φιλοσοφικές αναζητήσεις & Ερωτήματα ψάχνουν απαντήσεις στο έξω και το μέσα του Σύμπαν… Σε ένα Θαλασσo-Τάξιδο… Οι Χοροί γίνονται το «όχημα επαναφοράς στην Πηγή» & περνώντας ως δορυφόροι απ’ τον Αστερισμό της Έρω-Τέχνης ξανά-φέρνουν την Έμπνευση.

Με αυτή τη” μαγική επαναφορά” το μικρό παιδί μέσα μας ξαναθυμάται ότι μετρούσε τ’ άστρα… Ξανα-βρίσκει το αγαπημένο του αστέρι μετατρέποντας το σε “Ας-Ταίρι” Αληθινής Αγάπης. Αρμονία με τον εαυτό του, με το σύνολο κ τον Έρωτα. Άνθρωπος Ον Πολιτικόν, “Ας-Ταίριασμα”.

Παίζουν:
Σοφία Ανδριανού (Τραγούδι).
Μιχάλης Βερβελάκης (Κλασική Κιθάρα, Τραγούδι)
Δήμητρα Ζέρβα (ηθοποιός)
Σκηνοθεσία / Επιμέλεια Κίνησης: Άκης Σιδέρης.

Συμμετέχουν οι χορευτές της σχολής Θοδωρής Πανάς / Σχολή Χορού Αθηνών:
Νεφέλη Κουμαριανού
Νίκος Παπαδημητρίου
Σοφία Βαφάκου (19/11, 26/11 & 10/12).
Κωστής Τσιαμάγκας (29/10)

Κυριακές 29/10, 19/11, 26/11 & 10/12/2017
Ώρα: 9μ.μ.
Διάρκεια 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Σταθμός Θέατρο
Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μετρό Μεταξουργείο (έξοδος Δηληγιάννη)
Τηλ. Κρατήσεις/Πληροφορίες: 2114036322.

Είσοδος
Ταμείο: 12€
Προπώληση: 10€
Μειωμένα (Φοιτητικά, 65+, ΑΜΕΑ, Πολυτέκνων, Ομαδικά): 8€
Κάρτα ανεργίας, Ατέλεια συναδέλφων: 5€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here