20/6/2011
www.musiccorner.gr

Στις αρχές του χρόνου η Ευανθία Ρεμπούτσικα μας κάλεσε σε ένα μαγικό ταξίδι με προορισμό την Πόλη και τις συγκινήσεις που ξυπνά και όσοι τυχεροί γευτήκαμε αυτό το ταξίδι που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία – στην Αθήνα στις δύο παραστάσεις της στο Θέατρο Παλλάς και στη Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής. Από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, άφησε τις νότες της να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη, να διασχίσουν τη γέφυρα του Γαλατά, να ζωγραφίσουν το σούρουπο με φόντο τους μιναρέδες, να αγκαλιάσουν τα όνειρά μας και να σβήσουν στο αγέρι του Βοσπόρου.

Με το βιολί της και την αγάπη της για την Πόλη, θυμήθηκε μαζί μας τις μυρωδιές, τα χρώματα και τις γεύσεις που την οδήγησαν στην Πολίτικη κουζίνα. Έπαιξε τις μουσικές που έντυσαν τις τουρκικές ταινίες “Babam ve Oglum” και  “Ulak”, που βραβεύτηκαν.

Με αυτές τις συναυλίες θέλω  να αισθανθώ τους ακροατές να έρχονται κοντά μου, να μου χαϊδεύουν τον ώμο, όπως κάνει στις συναυλίες το βιολί μου. Και να ταξιδέψουμε μαζί για την αγαπημένη μου Κωνσταντινούπολη… να ξεχαστούμε”.

Μελωδίες που δεν έχουν σύνορα και ανήκουν σε όσους έχουν ανοιχτά αυτιά και ψυχή για να τις ακούσουν…

Στο δίωρο περίπου πρόγραμμά της περιλαμβάνονται επίσης ορχηστρικά από «Το Αστέρι κι η Ευχή»,  «Μικρές Ιστορίες» και «Μεγάλοι Έλληνες».

Μαζί με τους μουσικούς Αντρέα Συμβουλόπουλο στο πιάνο, Σωκράτη Σινόπουλο στην πολίτικη λύρα, Παντελή Στόικο στο καβάλ, Πλούταρχο Ρεμπούτσικα στο τσέλο, Fergus Curry στο κόντρα-μπάσο, Νίκο Παπαβρανούση στα τύμπανα, Γιώργο Κοντογιάννη στην κιθάρα, στο μαντολίνο και στο μπουζούκι, η Ευανθία θα μας ταξιδέψει μουσικά και πάλι σε πόλεις ανά την Ελλάδα…

  • Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών,
  • Παρασκευή 24 Ιουνίου , Ώρα 21:30
  • Τιμή Εισιτηρίου : 17,00 €

Πληροφορίες: 2310.589200

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here