Ο μεγάλος ερμηνευτής της αγάπης επανήλθε λίγο πριν τα Χριστούγεννα προσφέροντας μας ένα διπλό cd σε συλλεκτική συσκευασία με είκοσι νέα τραγούδια, που έγραψε, συνέθεσε και τραγουδάει ο ίδιος.

Ο Γιάννης Πάριος είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι είναι και ένας σημαντικός δημιουργός, είτε στο στίχο είτε στη σύνθεση. Μεγάλες επιτυχίες έχει με γενναιοδωρία παραχωρήσει σε φίλους συναδέλφους του είτε έχει τραγουδήσει ο ίδιος. Η ασύγκριτη όμως ποιότητα της φωνής του είναι αυτή που έχει επικρατήσει στη συλλογική μνήμη.

Σήμερα ο καλλιτέχνης με την ωριμότητα των χρόνων, νιώθει την ανάγκη και την επιθυμία να εκφράσει τον δικό του συναισθηματικό κόσμο μέσα από την τέχνη της μουσικής που τον στοιχειώνει από παιδί, με καθολικό τρόπο. Ίσως οι πρωτόγνωρες συγκυρίες της καθημερινότητας έδωσαν και τον χώρο και τον χρόνο για απολογισμό και περισυλλογή.

Είκοσι μουσικές ιστορίες που οι περισσότεροι απλοί άνθρωποι ζουν στη διάρκεια μιας ζωής, καρέ-καρέ στιγμές ευτυχίας, θλίψης, προσμονής και ελπίδας. Με άμεσο στίχο και ανεξίτηλες μελωδίες περνάνε οι εικόνες που πυροδοτούν τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω τότε που ακούγαμε τους δίσκους ολόκληρους, τότε που το πικάπ μας ήταν συντροφιά και απόλαυση, τότε που εμείς επιλέγαμε το ή τα αγαπημένα μας.

Σκέπασέ με στα φτερά σου
κρύψε με στην αγκαλιά σου
Κοίτα με εγώ για σένα έχω μάθει να πετώ
Τίποτα να μη μας φτάνει η αγάπη μας ταβάνι
Που τρυπάει ακόμα και τον ουρανό

Να μ’ αγαπάς όσο μπορείς
να με αντέχεις να με συγχωρείς
Κι αν κουραστείς να με ξεχνάς
να με προσέχεις και να μ’ αγαπάς
Να μ’ αγαπάς

Έλα κι άνοιξα τους δρόμους
για ευαίσθητους ανθρώπους
Και γι’ αυτούς που αγαπάνε στη ζωή αληθινά
Για μοναχικούς που θέλουν κάθε νύχτα ν’ ανατέλλουν
Τα φεγγάρια τους που είναι φωτεινά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here