4/4/2012
www.musiccorner.gr

To Bandoneando είναι ένα νεοσύστατο trio (δύο μπαντονεόν και πιάνο) που «στρέφει τα φώτα» στον πρωταγωνιστή του tango… το bandoneon!

Μεταγράφοντας τα γνωστότερα tangos για 2 bandoneon, δίνει έμφαση στην τεχνοτροπία του παιξίματος των οργάνων και στις ιδιαιτερότητες του ήχου τους. Αρέσκεται στα «παιχνίδια» των 2 bandoneon: στον τρόπο που συνδιαλέγονται, που μπλέκονται, που κοντράρονται, που αλληλοσυμπληρώνονται… ακριβώς όπως τα δύο σώματα την ώρα που χορεύουν. Το μόνο όριο – πέρα από κάποιους κανόνες ύφους και μορφής – είναι τα όρια της φαντασίας και του πάθους.

Όταν η ιστορία ενός πολιτισμού ταξιδεύει από στόμα σε στόμα και από ήπειρο σε ήπειρο, μπορεί και να μετουσιωθεί σε κάτι μυθοπλαστικό που διεγείρει τις αισθήσεις και το ενδιαφέρον για νέες αναζητήσεις. Τέτοια είναι η ιστορία του tango που διεκδικήθηκε από Αργεντινούς, Γάλλους, Άγγλους ακόμα και από Ιάπωνες. Χαρμάνι πολιτιστικό  με επιδράσεις από Ισπανία, Ιταλία και Αφρική, το tango βρήκε διέξοδο μέσα από το νοσταλγικό ήχο του bandoneon, που εξέφραζε όλα όσα ποιητές και χορευτές αναζητούσαν στις λαϊκές συνοικίες του Buenos Aires, αλλά και πέρα απ’ αυτές.

Μέσα από την ποιητική του tango και τον ήχο του bandoneon, ξεδιπλώνονται οι σημαντικότερες διαστάσεις της μεταφυσικής ενός χορού που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας και του πολιτισμού της Αργεντινής. Ο ακροατής, μπορεί νοερά να μεταφερθεί στον τόπο εκείνο που άσκησε σημαντική επίδραση σε όλο τον κόσμο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Οι μουσικοί της ομάδας Bandoneando, Ηρακλής Βαβάτσικας (bandoneon), Λευτέρης Γρίβας (bandoneon) και Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο) προσφέρουν, μέσα από το ρυθμό και τις μελωδίες του tango, ένα οδοιπορικό στις πιο ξεχωριστές  δημιουργίες καλλιτεχνών, που με τη μουσική τους καθιέρωσαν το tango ως μια από τις σημαντικότερες γλώσσες επικοινωνίας.

Ηρακλής Βαβάτσικας: bandoneon
Λευτέρης Γρίβας: bandoneon
Θωμάς Κοντογεώργης: πιάνο

Guests:
Μόρφω Τσαϊρέλη: τραγούδι
Μαργαρίτα Πλέσσα & Leonardo Gomez: Χορός

Παρασκευή 6/4 – Kυριακή 8/4

HALF NOTE JAZZ CLUB
Tριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 9213310

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : ΤΡΑΠΕΖΙ: 20€, ΒΑR & ΕΞΩΣΤΗΣ 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (BAR & ΕΞΩΣΤΗΣ): 10€

Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παρασκευή & Σάββατο: 22:30
Κυριακή: 21:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here