Γράφει η Γωγώ Τσάκωνα

Δύο υπέροχοι καλλιτέχνες που θα μας κρατήσουν συντροφιά για δύο ακόμα Σαββατόβραδα στον χώρο του Passport Κεραμεικός με την «bang bang» παράσταση τους!  Όταν πρωτοάκουσαμε γι αυτήν την συνεργασία σίγουρα ξαφνιαστήκαμε καθώς μπορεί να γνωρίζουμε τους δύο καλλιτέχνες αλλά δεν ξέραμε για τη βαθιά φιλία που τους ενώνει. Από την μια,  ο Δώρος Δημοσθένους, ένας υπέρ ταλαντούχος τραγουδιστής και από την άλλη η Λένα Κιτσοπούλου, μία απίστευτη ηθοποιός/ σκηνοθέτης/ συγγραφέας αλλά και τραγουδίστρια (έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της μέσω των Ραστ Χιτζάζ και όχι μόνο…) ενώνουν τις φωνές τους και το ταμπεραμέντο τους σε μία δημιουργία που συνδυάζει τη μουσική και την θεατράλ παρουσία. Μία φιλία που λίγο-πολύ κρατάει , όπως πληροφορηθήκαμε 15  περίπου χρόνια και μία μεταξύ τους χημεία που βγαίνει ορμητικά πάνω στη σκηνή.

Την βραδιά άνοιξε ο Δώρος Δημοσθένους καλωσορίζοντας το κοινό  με τραγούδια του από τον δίσκο Compere αλλά και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών  από το διεθνές ρεπερτόριο. Τραγούδια του Elvis Presley,  του Elvis Costello αλλά και rock ‘n’ roll ή ethnic ρυθμοί, έδωσαν το έναυσμα γι’ αυτό που θα ακολουθούσε. Αισθαντικές μπαλάντες εναλλάσσονταν με χορούς swing jazz και μουσικές του Μιχάλη Σουγιούλ έδεναν αρμονικά μέσα από διασκευές με παραδοσιακά ακούσματα. Ίσως ο Δώρος Δημοσθένους είναι από τους λίγους σύγχρονους καλλιτέχνες με ένα τόσο ευρύ φάσμα φωνής και ταλέντο αστείρευτο, όπου μπορεί να υποστηρίξει και να διασκευάσει μία τόσο μεγάλη γκάμα ακουσμάτων. Το κοινό τον ακολουθούσε σε αυτό το ταξίδι με τις νότες και τον αντάμειβε σε κάθε του τραγούδι με το πιο θερμό του χειροκρότημα.

dimosthenous_kitsopoulou_2017_10_001

Φυσικά όλα αυτά ανατράπηκαν (και δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από εκείνη ) όταν την εμφάνισή της επί σκηνής έκανε η  Λένα Κιτσοπούλου (έρχεται κατ ευθείαν από το Εθνικό Θέατρο όπου ανεβαίνει το έργο της Τυραννόσαυροι Ρεξ).  Σαν αερικό και μέσα σε ένα σκηνικό που θύμιζε να έχει βγει από ταινία του Ταραντίνο, η Λένα δίνει το παρόν σαγηνεύοντας το κοινό, ένα κοινό που πραγματικά δεν μπορεί να τραβήξει τα μάτια του από πάνω της. Μία καλλιτέχνης που όσο το σκέφτομαι θα μπορούσε με μεγάλη ευκολία να έχει  «ξεπηδήσει» (σαν περσόνα) είτε από σενάριο -και πάλι – του Ταραντίνο είτε από κομπανία του Μάρκου Βαμβακάρη. Δύο τόσο αντιφατικές εικόνες και ρόλοι που όμως όσοι γνωρίζουν τις δημιουργίες της Λένας δεν θα ξαφνιάζονταν καθόλου…

dimosthenous_kitsopoulou_2017_10_002

Μέσα στα επόμενα λεπτά το ατμοσφαιρικό αυτό σκηνικό μετατράπηκε σε ένα λαϊκό πάλκο όπου ο Δώρος και η Λένα άνοιξαν τους ασκούς του λαϊκού πια ρεπερτορίου. Σίγουρα έχετε δει και θα ξαναδείτε τον Δώρο Δημοσθένους σε κάποια μουσική του παράσταση και σίγουρα θα έχετε δει ή ακούσει την Λένα Κιτσοπούλου, είναι όμως η πρώτη φορά που οι δύο τους εμφανίζονται και εξερευνούν καλλιτεχνικά ο ένας τον άλλον, πάνω στη σκηνή, μπροστά σε κόσμο και με έναν τρόπο τόσο …πολυδιάστατο. Είναι λοιπόν ευκαιρία να τους απολαύσετε σ’ αυτή τους τη στιγμή έχοντας μάλιστα δίπλα τους μία ομάδα υπέροχων μουσικών και καλλιτεχνών.

Το μόνο ίσως που θα είχα να σας πω σαν tip την για τη βραδιά είναι να εξοπλιστείτε με λίγη περίσσια υπομονή όσον αφορά την συνεννόηση σας με τους ιθύνοντες του χώρου καθώς μπορεί να τη χρειαστείτε!

Η παράσταση θα ανέβει μόνο για τα δύο επόμενα Σάββατα (28/10 & 4/11), οπότε όσοι δεν θέλετε να τη χάσετε (και πιστέψτε με …δεν θέλετε!) καλό θα ήταν να προμηθευτείτε εισιτήρια και να κάνετε κρατήσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα!

————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here