www.musiccorner.gr
Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Best of 2012 – top10 by Γιάννης Νανίδης

Όταν ο αρχισυντάκτης μας έδωσε εντολή να γράψουμε ένα τοπ τεν τραγουδιών για το 2012, χάρηκα. Όταν μας ξεκαθάρισε ότι αυτό το τοπ τεν πρέπει να αποτελείται αποκλειστικά από ελληνικά κομμάτια, πελάγωσα λιγάκι.

Βλέπετε, η σχέση μου με τη σύγχρονη ελληνική μουσική περιορίζεται σε ό,τι δείχνουν τα δύο μουσικά κανάλια και ό,τι παίζει το ραδιόφωνο… Και δεν μιλάμε για το καλό ραδιόφωνο, αλλά το ραδιόφωνο που είναι καλά πληρωμένο από τις δισκογραφικές και ανανεώνει τις playlist κάθε 2 μήνες!!!

Γι’ αυτό αποφάσισα να παρουσιάσω ένα διαφορετικό chart. Θα περιέχει τραγούδια που μου έκαναν εντύπωση το 2012, που μου είχαν κολλήσει στο μυαλό, που μπορεί να τραγούδησα υπό την επήρεια του αλκοόλ στις 6 το πρωί σε κάποιο καμμένο ελληνάδικο. Όλοι είμαστε άνθρωποι. Εντάξει;

Πάμε λοιπόν…

10. Snik – Κουνήσου Δίπλα Μου
Δεν έχω λόγια. Το καινούριο πουλέν της Panik Records, ο Snik, μέσα από ένα μυσταγωγικό video clip μας μιλάει για swag, στίχους, ροκ σταρ, AC/DC. Βασικά, ότι του κατέβει στο κεφάλι, του μοναχικού καβαλάρη κάτω από τη δύση…!

09. Claydee – Mamacita Buena
Über-κολλητικό τραγούδι, με ψιλογελοίο videoclip. Ό,τι και να ‘ναι, το χορέψαμε!

08. Άννα ΒίσσηΏρα Να Φεύγω
Από οποιοδήποτε δικό μου chart, δεν θα μπορούσε να λείπει η Άννα Βίσση. Από τις κυκλοφορίες της Άννας-ζούμε-για-να-σ-ακούμε για το 2012, αυτό το τραγούδι νομίζω είναι το μοναδικό που θα μπορούσε να μπει στo top10.

07. Αντώνης ΡέμοςΤα Σάββατα
Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ήξερα αν το σύνθημα έκανε το τραγούδι ή το τραγούδι το σύνθημα…!

06. Πάνος ΚιάμοςΦωτιά με Φωτιά
Ευχαριστούμε Πάνο που μας γνώρισες τον Aziz!

05. Κωστής ΜαραβέγιαςΛόλα
Το πρώτο τραγούδι του τροβαδούρου των Εξαρχείων (τρομάρα του!) που κάπως μου άρεσε και με ώθησε μάλιστα να πάω να τον δω live. Τότε η άποψή μου για αυτόν …ξαναάλλαξε! Ωστόσο το τραγούδι ακούγεται ευχάριστα…

04. ΠάολαΝα μαφήσεις ήσυχη
Τέτοιο γκελ στον κόσμο έχουμε χρόνια να δούμε. Παρά τα αστεία στο twitter και τις over the top εμφανίσεις στα Mad VMA, η Πάολα είναι η νούμερο ένα λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της. Ακόμη και tattoo την έχουν κάνει!

03. Παντελής ΠαντελίδηςΔεν ταιριάζετε
Βλέπε παραπάνω. Ο εθνικός μας youtube αστέρας, με τον αέρα του λαϊκού παιδιού, που έπαιζε κιθάρα πάνω από την τουαλέτα, πλέον τραγουδάει στο πιο hot μπουζουκτσίδικο της πόλης. Και όλοι ξέρουν τα τραγούδια του απ’ έξω!

02. Ήβη Αδάμου – La La Love
Το τραγούδι που θα μπορούσε να νικήσει στη φετινή Eurovision, που το άκουγες στο ραδιόφωνο και δεν πίστευες ότι μπορεί να περιλαμβάνεται στο “τηλεοπτικό πανηγυράκι”. Τι κι αν δεν πλησίασε καν την νίκη, εκείνο το Σαββατόβραδο του Μαΐου μας άφησε στο μυαλό μόνο μία φράση: “Ήβη, ξέρεις τι πίνεις!”

01. Demy – Πόσες Χιλιάδες Καλοκαίρια
Η Demy είναι αυτή η σεμνή κοπελίτσα με τα υπέροχα γαλάζια μάτια και την αγγελική εμφάνιση που ότι τραγούδι πει γίνεται χρυσός. Εμφανίστηκε το 2011 με ένα αναπάντεχα όμορφο ντουέτο με τον Μηδενιστή και το 2012 κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο. Το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν το αντιπροσωπευτικότερο του καλοκαιριού που μας πέρασε. Μπράβο Demy!

Και άσχετα με το τι λέει ο αρχισυντάκτης, εγώ ένα πράγμα θα δηλώσω για το 2012: “Op op op opan Gangnam Style“!

 Και του χρόνου να ‘μαστε καλά!!!

———————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here