Τρία χρόνια μετά την εμβληματική παράσταση στο θέατρο Μπάντμιντον, τα Λυρικά του Μίκη Θεοδωράκη, σε ενορχήστρωση του Γιάννη Μπελώνη, επιστρέφουν στο Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» αυτή τη φορά, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου.

Την νέα αυτή απόδοση των Λυρικών ερμηνεύουν η Μπέττυ Χαρλαύτη, ο Σπύρος Κλείσσας και η Δήμητρα Σελεμίδου.

 

Τα Λυρικά, σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη, ο μοναδικός κύκλος τραγουδιών του συνθέτη ο οποίος δεν έχει ηχογραφηθεί, παρά μόνο σε ζωντανή συναυλία με τον ίδιο επί σκηνής, αποτελεί μια από τις πιο εσωτερικές στιγμές στη συνθετική πορεία του Μίκη Θεοδωράκη.

Στη συναυλία αυτή παρουσιάζονται διασκευασμένα και ενορχηστρωμένα από τον Γιάννη Μπελώνη, στενό συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από μια δεκαετία και πιανίστα της ορχήστρας του, για συμφωνική ορχήστρα και 3 φωνές.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας οι τρεις σολίστες, Μπέττυ Χαρλαύτη, Σπύρος Κλείσσας και Δήμητρα Σελεμίδου, θα ερμηνεύσουν γνωστά τραγούδια από την εργογραφία του συνθέτη, σε πρωτότυπες ενορχηστρώσεις του Γιάννη Μπελώνη για συμφωνική ορχήστρα.

xarlafti_kleissas_selemidou_2019_01_001

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019
ώρα 20:30

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»
Ακαδημίας 59, Αθήνα
τηλ. 210 3612461.

Προπώληση: https://www.viva.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here