17/6/2014
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Κοιτούσα αυτές τις πέτρες που βρίσκονται εκεί από τον 2ο αι.μ.Χ. και αισθανόμουν τις δονήσεις αιώνων ιστορίας. Το φεγγάρι ήταν γεμάτο και μας έλουζε με το θερμό του φως. Αυτή ήταν η πραγματοποίηση ενός ονείρου και για τη Μαρία και για εμένα που είμαστε και οι δύο οραματιστές. Κι ύστερα η φωνή της Μαρίας  εκπροσωπούσε κάτι που δεν είχα βρει πουθενά αλλού:  Είναι μαγευτική κι ασύγκριτη. Αντανακλά τη συμπόνια της, την ανθρωπιά της, την αφοσίωσή της στον κόσμο των ιδεών και έχει καθολική απήχηση στις καρδιές όλων μας».

Έτσι περιγράφει ο μεγάλος Αμερικανός σαξοφωνίστας Τσαρλς Λόυντ  ό,τι ανακάλεσε εντός του εξαρχής η φωνή της μεγάλης Ελληνίδας ερμηνεύτριας αλλά και πώς αισθάνθηκε σ την πρώτη συναυλία που έδωσαν με τη Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο το 2010, σ΄εκείνο το ιστορικό πια «Athens Concert», το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία και λίγο αργότερα κυκλοφόρησε σε δίσκο από την εκλεκτική δισκογραφική εταιρεία ECM του Μάνφρεντ Αϊχερ. Κι η Φαραντούρη αντιστοίχως  έχει συχνά μιλήσει με συγκίνηση για εκείνη τη βραδιά και για τον ανυπέρβλητο μουσικό της τζαζ που παρά τις τεράστιες επιτυχίες του δεν υπήρξε και δεν φέρθηκε ποτέ ως σταρ, αφού ό,τι πάντα προέχει στον Λόυντ είναι η «βαθιά μουσική του πνευματικότητα».

lloyd_farantouri_afisa_2014_06_01

Αυτό ακριβώς ελπίζουν λοιπόν Λόυντ και Φαραντούρη  να ξαναζήσουν μαζί με τους συνεργάτες τους και το κοινό, την Παρασκευή 20 Ιουνίου, όταν στο Ηρώδειο και πάλι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών,  ο δημιουργικός διάλογος μεταξύ δύο μεγάλων μουσικών παραδόσεων και δύο μεγάλων καλλιτεχνών θα γράψει ένα καινούριο κεφάλαιο.

Η τζαζ τελετουργία δύο κόσμων. Θα μπορούσε να λέγεται κι έτσι αυτή η συναυλία που υπόσχεται καινούριους ήχους, καινούριες συνεργασίες, καινούριες κατακτήσεις…

Παρασκευή 20 Ιουνίου, 21.00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here