Ο Δημήτρης Σγουρός σε μια μοναδική εμφάνιση στο «Ρυθμό», το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014, θα μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με αυθεντική μουσική και τραγούδια της Κρήτης. Τραγούδια από τη δισκογραφία του, αλλά και ανέκδοτο υλικό, που αναδεικνύουν τον πλούτο, τη δύναμη και την ομορφιά της κρητικής ψυχής, δοσμένα με το ιδιαίτερο προσωπικό του ύφος, τη δεξιοτεχνία και το μεράκι του.

Αντιπροσωπευτικούς και παλαιούς χορούς της Κρήτης θα αποδώσει ο χορευτικός όμιλος «Κρήτες» με την καθοδήγηση και διδασκαλία του Γιώργου Πετράκη.

sgouros_afisa_2014_11_001Ο Δημήτρης Σγουρός έχει αφιερώσει ατέλειωτες ώρες στην έρευνα και διάσωση παλιών τραγουδιών και χορών της Κρήτης. Πολύτιμος καρπός αυτής της προσπάθειας είναι η τελευταία δισκογραφική του εργασία στην οποία ζωντανεύει στο σήμερα 49 κρητικά τραγούδια που μας κατέγραψε πριν από 150 χρόνια σε Βυζαντινή παρασημαντική ο Παύλος Βλαστός. Μια προσπάθεια που έχει βοηθήσει και έχει διδάξει νέους μουσικούς να κατανοήσουν και να εμπεδώσουν την γνήσια κρητική παράδοση.

Είναι ο μουσικός που στα χέρια του η κρητική λύρα δίδει άλλη διάσταση στην έμπνευση ακολουθώντας δύσκολα μουσικά μονοπάτια τα οποία με απαράμιλλη δεξιοτεχνία τα εναρμονίζει με τους άγραφους κανόνες της κρητικής παραδοσιακής μελοποιίας. Ορμώμενος από την Κριτσά Μεραμβέλλου, το χωριό που μεγάλωσε, μετουσιώνει τα πλούσια παιδικά ακούσματα της περιοχής του σ ένα προσωπικό ύφος που πετυχαίνει να συνδυάζει το χθες με το σήμερα.

Βαθύς γνώστης της Βυζαντινής μουσικής ο Δημήτρης Σγουρός, δάσκαλος στο επάγγελμα αλλά και …δάσκαλος στην κρητική μουσική, έχει καταφέρει να διατηρήσει την κρητική μελωδία σε μονοπάτια που αξίζει κανείς να γνωρίσει μέσα από τη ξεχωριστή του δισκογραφία.

Το Δημήτρη Σγουρό θα συνοδεύσουν οι εξαιρετικοί μουσικοί και συνεργάτες του εδώ και δέκα χρόνια:

Δημήτρης Σιδερής: λαγούτο-τραγούδι
Στέλιος Συκάκης: λαγούτο-τραγούδι
Γιάννης Παπατζανής: κρουστά-τραγούδι
Νίκος Κατριτζιδάκης: πνευστά

Χορηγός Επικοινωνίας: MusicCorner.gr

Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38
16346 Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here