Το «Πάει Πάει» είναι ένα φρέσκο, πρωτότυπο κομμάτι, σε στίχους και μουσική της Χριστίνας Ψύχα (1o προσωπικό της single) και παραγωγή του Νικόλα Αναδολή.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μπόσα νόβα, με έντονα ρυθμικά στοιχεια της λάτιν και της τζαζ παράδοσης, και ήχους που θυμίζουν τροπικό τοπίο. Οι στίχοι αναφέρονται στους προβληματισμούς της νέας γενιάς, περιγράφοντας με λιτό και ταυτόχρονα ποιητικό λεξιλόγιο το θέμα τους. Το τραγούδι συνοδεύει ένα άκρως δημιουργικό βίντεο κλιπ, μια τρίλεπτη ταινία όπου εμφανίζονται νέοι άνθρωποι, γυρισμένο με χαμηλό φωτισμό και ρομαντική αισθητική.

Στίχοι, μουσική, φωνές – Χριστίνα Ψύχα
Παραγωγή, ενορχήστρωση, μελόντικα – Νικόλας Αναδολής
Μίξη: Δημήτρης Καρπούζας
Ιδέα βίντεο κλιπ: Χριστίνα Ψύχα, Έβαν Μαραγκουδάκης
Βίντεο: Έβαν Μαραγκουδάκης
Φίλοι πρωταγωνιστές: Εύα, Έλλη, Άντώνης, Όλγα, Νίκος, Αλέξης, Ναστάζια, Βασιλική, Παύλος, Κλαίρη

Σύντομο βιογραφικό
Η Χριστίνα Ψύχα είναι τραγουδίστρια και συνθέτρια. Οι μουσικές και τα τραγούδια της χαρακτηρίζονται από έντονους ρυθμούς βασισμένους στην τζαζ και λάτιν παράδοση. Οι στίχοι της στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι στα Ελληνικά. Έχει δημιουργήσει το “Serenatas project” [το Καλοκαίρι του 2014], στο οποίο περιλαμβάνονται διασκευές σε παραδοσιακά τραγούδια πολλών περιοχών της λατινικής Αμερικής (Κούβα, Μεξικό, Κολομβία, Περού κ.α.). Πρόσφατα δημιούργησε το κουαρτέτο της με τον Νικόλα Αναδολή στο πιάνο, τον Αλέξανδρο Κτιστάκη στα τύμπανα και τον Κώστα Πατσιώτη στο κόντρα μπάσο [Άνοιξη 2018]. Με το κουαρτέτο αυτό παρουσιάζεται το καινούριο της project «Βιολετέρα», που περιλαμβάνει αποκλειστικά προσωπικές της συνθέσεις και σύντομα πρόκειται να ηχογραφηθεί και να κυκλοφορήσει δισκογραφικά. Στο μεταξύ, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια από γνωστούς καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων το σεμινάριο της θρυλικής Sheila Jordan, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2019. Τέλος, αυτήν την εποχή ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Τζαζ ερμηνεία & νέες τεχνολογίες».

Πάει πάει πάει
πάει πάει πάει
το μυαλό όλο γυρνάει
κι όλο ρωτάει προς τα που πρέπει να πάει
κι έτσι όπως τρέχει βιαστικό το δρόμο χάνει
και συνεπώς όλο στα ίδια καταλήγει
κι όλο στο τίποτα γυρνάει
γύρω απ΄το τίποτα γυρίζει

Πάει πάει πάει
το μυαλό όλο γυρνάει
και να μπορούσα στο συρτάρι να το κλείσω
να κάνει φίλους τα βιβλία και τη σκόνη
μέχρι μια μέρα την απάντηση να πάρει
και λίγο λίγο να γλυκάνει
την κάθε μέρα που περνάει

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here