Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας

Κυριακή πρωί και το MusicCorner.gr έχει βγει στους δρόμους προς αναζήτηση ελεύθερου ρεπορτάζ! Περιπλανιόμαστε εις μάτην με το Μάριο και την Έλενα για να βρούμε κάτι νόστιμο να γράψουμε (από φαγητό άλλο τίποτα) και να μη γυρίσουμε άπραγοι σπίτια μας. Καμία πρωτοτυπία, κανένα ενδιαφέρον, καμία έμπνευση. Ώσπου ξάφνου, εμφανίστηκε μπροστά μας …ένα ζευγάρι φτερά –και μια κοπέλα σετ– και μας έκανε νόημα να την ακολουθήσουμε! Πλησιάζοντας προς την Καπνικαρέα, ακούσαμε τυμπανοκρουσίες. Όχι δεν είχαμε παραισθήσεις, μπροστά μας είχε στηθεί ένας ολόκληρος θίασος ονόματι «Circus Explosiva», ο οποίος μας υποδεχόταν με χορό και μουσική.

nefelopetra_road_event_2014_10_011

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τους Circus Explosiva, ένα θίασο καλλιτεχνών με μουσικούς, ερμηνευτές, χορευτές και ακροβάτες, οι οποίοι για δεύτερη χρονιά παρουσιάζουν στο «El Convento del Arte” την  παράστασή τους, την ιστορία ενός θιάσου τσίρκου που δίνει μια… απόκοσμη performance. Η αισθητική τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί dark cabaret (προσωπικά μου θύμισαν πολύ την αίσθηση που είχα μετά από παράσταση των Tiger Lillies), και αυτό σε συνδυασμό με την επιβλητική μουσική υπόκρουση από τα παιδιά, τις ερμηνείες των κομματιών και τα εξαιρετικά χορευτικά, τράβηξαν την προσοχή, το ενδιαφέρον και το χειροκρότημα πάρα πολλών περαστικών. Βλέπετε, τα παιδιά βγήκαν στο δρόμο για ένα μικρό ζωντανό promo της παράστασής τους. Πλατεία Καπνικαρέας, πλατεία Μοναστηρακίου, πεζόδρομος Θησείο, και η διαδρομή συνεχίζεται…

nefelopetra_road_event_2014_10_012

Περισσότερα δε θα πούμε… Αν θέλετε να γνωρίσετε τον Pierrot, τον Bang Jay, τη Nelfi, το Niri, τον Sir Yes, την Promithea και την Serpantina Elastina, από αύριο Σάββατο 11/10 και κάθε Σάββατο, οι Circus Explosiva θα βρίσκονται στο El Convento del Arte, στις 22.00, Βιργινίας Μπενάκη 7, στο Μεταξουργείο!

nefelopetra_road_event_2014_10_028

—————-

Σκηνοθεσία: Nefelopetra
Σύνθεση – χορογραφίες: Nefelopetra
Κείμενα – στίχοι: Γιάννης Φίλιας
Video art: Βασίλης Πολίτης – Nefelopetra

Ηλεκτρική κιθάρα: Πέτρος Πολίτης
Ηλεκτρικό βιολί: Νεφέλη Μαρκάκη
Ηλεκτρικό πιάνο: Χρίστος Σερενές
Βιολεντσέλο: Νηρέας Μαρκάκης
Τύμπανα: Ιάκωβος Παυλόπουλος

Τραγούδι: Γιάννης Φίλιας, Αλεξάνδρα Κόνιακ
Χορός: Νεφέλη Μαρκάκη, Νηρέας Μαρκάκης

Ακροβατικά: Νάστα Κοντοπίδη, Δανάη Μαλτέζου, Μυρτώ Πετροχείλου

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here