Η Δανάη Παπαδοπούλου είναι μια νέα τραγουδοποιός που παρουσιάζει σε μορφή singles ένα κύκλο δικών της τραγουδιών. Το “Αγάπης Ιστορία” είναι η νέα κυκλοφορία της.

Είναι ένα ερωτικό μπολερό, σε μουσική δική της και στίχους της Ανθούλας Αθανασιάδου. Είναι ένα ντουέτο, μια συνομιλία των αγαπημένων.

Το ερμηνεύουν η Δανάη Παπαδοπούλου με τον φέρελπι Άγη Παπαπαναγιώτου. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε με ταυτόχρονη εγγραφή όλων των μουσικών. Στην ενορχήστρωση του κομματιού συνέβαλλαν όλοι οι μουσικοί με την ερμηνεία τους: ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο πιάνο, ο Νίκος Κόχιλας στο βιολί, ο Κώστας Γεράκης στην κιθάρα και ο Άγης Παπαπαναγιώτου στο κοντραμπάσο.

Το βίντεο του τραγουδιού επιμελήθηκε ο Πάνος Ηλιόπουλος.

Η «Αγάπης Ιστορία» είναι το δεύτερο τραγούδι που κυκλοφορεί η Δανάη. Το πρώτο ήταν το «Άνθρωπος ανάποδος» σε μουσική και ερμηνεία δική της και στίχους της Ανθούλας Αθανασιάδου.

Κυκλοφορία: Μικρός Ήρως p&c 2022

Μαύρα ρούχα, μαύρα πουλιά
της αγάπης η ξενιτιά
Στων Κυκλάδων χώρεσα τα νερά
Δίψα μου εσύ, βάλε μου κρασί,
ότι πέθανε ν’ αναστηθεί

Αγάπης άλλης ιστορία
Κι εσύ να διαλέγεις το γκρεμό
Εκεί με λύγισες, όταν με φίλησες,
έσβησες το φως και για τους δυο

Μαύρες σκέψεις, μαύροι καιροί
Πώς μπορείς να φεύγεις πάντα εσύ
Στ΄ όνειρό σου πάλι εγώ θα βρεθώ
Διώξε με αν μπορείς, κι αν με βαρεθείς
άλλη θα ντυθώ για να με βρεις

Αγάπης άλλης ιστορία
Κι εσύ να διαλέγεις το γκρεμό
Εκεί με λύγισες, όταν με φίλησες,
έσβησες το φως και για τους δυο

——————————————-

* Η Δανάη Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι μουσικός, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός.
Προέρχεται από καλλιτεχνικούς γονείς. Πατέρας της είναι ο «Οπισθοδρομικός» συνθέτης και τραγουδιστής Θοδωρής Παπαδόπουλος και μητέρα της η συγγραφέας στιχουργός Ανθούλα Αθανασιάδου.

Είναι απόφοιτος του Π.Μ.Γ.Λ.Π. και του τμήματος μουσικών σπουδών του Καποδιστριακού. Παίζει νέι και πιάνο και τραγουδάει επαγγελματικά από το 2004. Έχει ασχοληθεί με τη μουσική στην κοινότητα (community music) και τη μουσικοθεραπεία.

Έχει σπουδάσει φωνητική με τη Μίρκα Γεμεντζάκη και έχει ασχοληθεί με το τραγούδι στα πλαίσια της αστικής λαϊκής μουσικής και της δημοτικής παράδοσης. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς και ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού (Μπάμπης Τσέρτος, Βασίλης Σκούτας, Ασπασία Στρατηγού, Θοδωρής Μέρμηγκας, Ντένια Κουρούση, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Ζαχαρίας Καρούνης, Νίκος Τατασόπουλος, Χρήστος Κωνσταντίνου, Λιζέτα Καλημέρη, κ.α.).

Έχει εργαστεί εκτενώς ως εκφωνήτρια στο χώρο της διαφήμισης, από την ηλικία των 5 ετών μέχρι σήμερα και επίσης διδάσκει θεωρητικά της μουσικής, τραγούδι και χορωδία. Για τρία χρόνια εργάστηκε στη διαπολιτισμική χορωδία polyphonica μαζί με δύο συναδέλφους, στη διδασκαλία και τη διεύθυνση της χορωδίας.

Γράφει μουσική και στίχο από πολύ μικρή ηλικία κι έχει ασχοληθεί με πολλά διαφορετικά είδη σύνθεσης και ενορχήστρωσης. Έχει κατασταλάξει σε ένα ύφος που ενσωματώνει ετερόκλητα στοιχεία: μουσικές παραδόσεις ( Ελλάδας, Ανατολής, Μεσογείου και Βαλκανίων) με την δυτική μουσική (στα πρότυπα της κινηματογραφικής και σκηνικής μουσικής).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here