Γράφει η Βασιλική Πολυκάρπου

Η είδηση του χαμού κάποιου ανθρώπου, δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτή, πόσω μάλλον όταν η απώλεια έχει να κάνει με έναν αληθινό θρύλο της μουσικής. Ο David Bowie έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, μόλις δύο ημέρες μετά την έκδοση του τελευταίου του album “Black Star”, το οποίο υποδέχτηκε θερμά η μεγαλύτερη μερίδα του κοινού και των κριτικών, χαρακτηρίζοντάς το ως αριστούργημα.

Αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη για τους λάτρεις της μουσικής του, αλλά και δεκάδες αγαπημένα τραγούδια για το ευρύ κοινό, ο David Bowie μετά από 18 μήνες «θαρραλέας μάχης με τον καρκίνο», έφυγε «ειρηνικά», όπως μας πληροφόρησε η σχετική ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του σπουδαίου μουσικού στο facebook.

Δημόσια πρόσωπα, πολιτικοί και καλλιτέχνες κάνουν δηλώσεις για τον θάνατο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη που έφυγε σε ηλικία 69 ετών, επιβεβαιώνοντας τον μύθο του “stay forever young” που έχει χτιστεί γύρω από τη rock μουσική σκηνή. Πέρα από τη μουσική, ασχολήθηκε και με την υποκριτική, ενώ υπολογίζεται ότι οι πωλήσεις της καριέρας του αγγίζουν περίπου τους 140 εκατομμύρια δίσκους, όπως αναφέρει άρθρο του BBC. Αγαπήθηκε μέσα από τις περσόνες που υποδύθηκε, μεταξύ των οποίων ο Ziggy Stardust, ο Thin White Duke, ο Aladdin Sane και ο Major Tom.

bowie_2012_03_01

Από τα πρώτα βήματα της μουσικής του πορείας το 1962 μέχρι τις πρώτες ημέρες του 2016 και την κυκλοφορία του “Black Star” ο David Bowie παρέμενε σταθερά ενεργός στον χώρο της μουσικής, προσφέροντάς μας μερικά από τα κορυφαία κομμάτια της διεθνούς rock και pop σκηνής, όπως τα “Space Oddity”, “Wild is the Wind”, “Cat People”, “Let’s Dance” και “Life on Mars”. Τραγούδια που μας θα μας συντροφεύουν και θα μας μεταφέρουν τη δική του στάση ζωής και το δικό του δυναμικό μήνυμα, άλλοτε θετικό και άλλοτε πιο σκοτεινό, όπως συνήθιζε να εκφράζεται μέσα από τα κομμάτια ή και τις δηλώσεις του.

Όπως ανέφερε ένα εύστοχο σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την απώλεια του Bowie: «Να φροντίσουμε τις εκκρεμότητες με τη ζωή πριν φύγουμε!». Έτσι φαίνεται να έκανε κι εκείνος, δίνοντάς μας το πρόσφατο “Lazarus”, που τόσο ταιριάζει σε αυτή τη θλιβερή συγκυρία…

Look up here, I’m in heaven
I’ve got scars that can’t be seen
I’ve got drama, can’t be stolen
Everybody knows me now

Look up here, man, I’m in danger
I’ve got nothing left to lose
I’m so high it makes my brain whirl
Dropped my cell phone down below

Ain’t that just like me

By the time I got to New York
I was living like a king
Then I used up all my money
I was looking for your ass

This way or no way
You know, I’ll be free
Just like that bluebird
Now ain’t that just like me

Oh I’ll be free
Just like that bluebird
Oh I’ll be free
Ain’t that just like me

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here