Ποιος υπερασπίζει την δημοκρατία;

Σίγουρα ο λαός της. Όμως, άραγε, ποιος καταγράφει τις ιστορίες της; Ποιος είναι αυτός που θα μεταφέρει τα λόγια εκείνων που έζησαν για να τιμήσουν αυτούς που θυσιάστηκαν γι αυτήν; Γιατί για μας, όπως λέει ο Περικλής, όποιος δεν ασχολείται με τα πολιτικά δεν είναι μόνο αδιάφορος αλλά και άχρηστος Πολίτης.

Μια πορεία αναζήτησης της Δημοκρατίας ανά τους αιώνες που φτάνει έως και σήμερα και με όχημα τον ωραιότερο λόγο της αρχαιότητας, τον Επιτάφιο του Περικλή όπως τον κατέγραψε ο Θουκυδίδης στον Πελοποννησιακό πόλεμο η παράσταση αυτή κινείται ανάμεσα στο mocument/document και στο ‘θέατρο μέσα στο θέατρο’. Η διαδρομή ακολουθεί τις παρυφές της ιστορίας, τα γεγονότα παρατάσσονται συνειρμικά, χωρίς χρονική ακολουθία.

Οι αφηγήσεις των ηθοποιών εκκινούν από προσωπικά βιώματα, συμπλέκονται με ηχητικά ντοκουμέντα, κείμενα, κατηχήσεις ινστρουκτόρων, παραγγέλματα, διαγγέλματα, επιταφίους, επαίνους, παραβολές και παραμύθια. Οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν όχι μόνο τον Περικλή (αλλά και άλλους σημαντικούς ηγέτες ) αλλά ταυτόχρονα αρθρώνουν την δίκη τους φωνή απέναντι στην Δημοκρατία ,στις αξίες της και μας καλούν μέσα από την δίκη τους οπτική και ταυτότητα να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον Πολιτικό λόγο και τον μηχανισμό αυτό που ονομάζουμε Κράτος.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία -Δραματουργική επεξεργασία: Ένκε Φεζολλάρι
Μετάφραση αποσπασμάτων του Πελοποννησιακού πολέμου του Θουκυδίδη: Άγγελος Σ. Βλάχος -εκδόσεις Εστία
Κείμενα – διαμόρφωση δραματουργίας : Βάνα Πεφάνη, Vefi Redhi, Χρήστος Καρασαββίδης και Ένκε Φεζολλάρι

Σύμβουλος δραματουργίας : Ναταλί Μηνιώτη
Ακαδημαϊκή Σύμβουλος : Έφη Καρακάντζα
Μουσική : Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Κοστούμια : Γιώργος Λυντζέρης
Φωτογραφίες : Γιώτα Εφραιμίδου
Βοηθός σκηνοθέτη : Δανάη Δημοπούλου

Παίζουν: Βάνα Πεφάνη, Vefi Redhi, Χρήστος Καρασαββίδης και Ένκε Φεζολλάρι

Πρεμιέρα: 11/12/2023
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
τηλ. 210 3418550

Γενική είσοδος: 15.00€
Μειωμένο εισιτήριο: 12.00
Ειδική τιμή: δέκα (10,00) ευρώ : Κάτοχοι κάρτας ΣΕΗ / Μέλη του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων/ Κάτοχοι κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ), άνω των 65 ετών, ομάδες άνω των δέκα ατόμων.

Προπώληση: TicketServices.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here