Η απολαυστική επιθεώρηση, σε κείμενα Άγγελου Πυριόχου, με τον εξωτικό τίτλο «Διακοπές στο Porto Salta» θα παρουσιάζεται από τις 14 Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου στην όμορφη και δροσερή αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Παίζουν οι Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου και Βάλια Τζιτζικάκη. Στο πιάνο επί σκηνής η Μαρίνα Ρούσσου.

H επιθεώρηση «Διακοπές στο Porto Salta» έχει τη δομή της παλιάς επιθεώρησης αλλά είναι κάπως σαν new entry από την πίσω πόρτα. Έχει ζωντανή μουσική, αλλά δεν έχει μπαλέτο. Ο θίασος είναι από μόνος του τα Loli Bergere, αλλά λίγο πιο λωλοί. Έχει σκηνικά τεραστίων διαστάσεων, αλλά δυστυχώς δεν χώρεσαν στην σκηνή και τα έδωσαν σε άλλους πτωχούς θιάσους. Η υπόθεση αυτής της επιθεώρησης είναι μια σκοτεινή υπόθεση. Τόσο σκοτεινή που ούτε τα κανάλια, ούτε η αντιτρομοκρατική, ούτε καν ο πρωθυπουργός που δεν θα ξέρουμε ακόμα ποιος εξελέγη… την αντελήφθησαν. Επίσης, που είναι αυτό το εξωτικό Porto Salta; Είναι νησί; Είναι ευχή; Και γιατί πήγαν εκεί διακοπές; Πήγαν αυθορμήτως ή μήπως έπιασε η ευχή άλλων; Είναι λίγο θρίλερ. Κάτι σαν το «Ακρωτήρι του Φόβου» αλλά στο Από Κοινού Θέατρο δεν παίζει ο Ντε Νίρο. Παίζουν η Ελένη Γερασιμίδου, ο Αντώνης Ξένος, η Αγγελική Ξένου και η Βάλια Τζιτζικάκη με τη Μαρίνα Ρούσσου να τους συνοδεύει με το πιάνο της. Σαλταρισμένοι όλοι. Τρία κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά ονειρεύονται μποστάνια στα μπαλκόνια, αλλά απαγορεύονται. Και τα κρύα τα νερά πάνε σε ιδιώτες, οπότε θα τους δίνουν water pass. Είναι συντετριμμένοι από τον θάνατο ενός τέως και θυμούνται τα βιβλιάρια προικός της Φρειδερίκης –ήταν όπως είναι το καλάθι της νοικοκυράς σήμερα. Τα δύο από τα τρία, σαν τα κρύα τα νερά, θέλουν να πάνε στη Μύκονο για δουλειά αλλά είναι πανάκριβη η δουλεία στα νησιά πλέον. Η μία εκ των δύο είναι δασκάλα και αναγκάζεται να κάνει μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού στη γενιά του τικ τοκ. Μια βέρα Αθηναία θυμάται τα παιδικά της χρόνια, τα σινεμά και τα θέατρα, περπατά στο σκοτεινό κέντρο και μονολογεί. Είναι πόλη η Αθήνα ή μήπως ξενοδοχείο; Και θα επιβιώνει πλέον ένας Έλληνας στο Athens Hotel; Μήπως πρέπει να μπει σε συμμορία; Να γίνει εκβιαστής; Να γίνει πολιτικός; Όλοι αυτοί εξορίζονται στο εξωτικό νησί Porto Salta για να μάθουν να φέρονται, αλλά… πίσω έχει η κάλπη την ουρά. Αυτά και άλλα πολλά τραγούδια στην επιθεώρηση του Άγγελου Πυριόχου, «Διακοπές στο Porto Salta».

Συντελεστές
Κείμενα: Άγγελος Πυριόχος
Σκηνοθεσία: Ελένη Γερασιμίδου
Μουσική σύνθεση τραγουδιού παράστασης: Φίλιππος Παχνιστής (σε στίχους Άγγελου Πυριόχου)
Σκηνικά – Κοστούμια: Από Κοινού
Χορογραφίες: Από Κοινού
Πιάνο: Μαρίνα Ρούσσου
Φωτισμοί: Γιώργος Ζιώγαλας
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Καραγάνης
Γραφίστας: Κωνσταντίνος Καραγάνης
Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Καλπακίδου
Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου, Βάλια Τζιτζικάκη

Πρεμιέρα: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο
Ώρα έναρξης: 21:15.

Από Κοινού Θέατρο
Ευπατριδών 4, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: τηλ. 211 4057249

Τιμές εισιτηρίων
16 € κανονικό
12 € μειωμένο
Πέμπτη: γενική είσοδος 10 €

*Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται μπύρα/αναψυκτικό

Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here