Η νέα θεατρική ομάδα Nessuno Theater Company παρουσιάζει από τις 4 Μαΐου στο Studiο Μαυρομιχάλη τη «Δωδέκατη Νύχτα ή ό,τι προτιμάτε» του William Shakespeare σε μετάφραση Νίκου Χατζοπουλου και σκηνοθεσία Δήμητρας Δερμιτζάκη.

Αντλώντας έμπνευση από κινησιολογικά στοιχεία πτηνών, η ομάδα επιχειρεί μια διασκευή βασισμένη στα «σμήνη» των ανθρώπων που κατοικούν τα αστικά περιβάλλοντα σήμερα. Πώς αντιδρούν αυτά τα ανθρώπινα σμήνη στον έρωτα; Πόσο γρήγορα μεταδίδεται το μικρόβιο του έρωτα και τι μορφές παίρνει τελικά;

dodekati_nyxta_2015_04_001

Ένα έργο για τον έρωτα, τη μεταμφίεση, τις πτήσεις και τις πτώσεις, μιας ηλεκτρισμένης νύχτας, σε μια ανύπαρκτη πόλη, του εικοστού πρώτου αιώνα. Μια απόπειρα να δούμε από κοντά, την καθημερινή, μάταιη συχνά, προσπάθεια του ανθρώπου να πετάξει. Πολλές φορές, όχι για να κάνει τελικά μια βόλτα εναέρια, αλλά για να βρίσκεται στην ψευδαίσθηση πως κι αυτός δείχνει να προσπαθεί τελικά, και μάλλον αυτό από μόνο του είναι αρκετό. Ή μήπως δεν είναι; Μια αφορμή για να παίξουμε με την προσωπική ευθύνη που φέρει ο έρωτας, κυρίως ο έρωτας.

Περίληψη έργου
Η Δωδέκατη Νύχτα ή ό,τι προτιμάτε, αφηγείται την ιστορία της νεαρής Βιόλα, που φθάνει στις ακτές της Ιλλυρίας, μετά από ένα ναυάγιο, και με την πίστη πως ο δίδυμος αδερφός της Σεμπάστιαν, έχει πνιγεί. Αποφασίζει να μπει στην υπηρεσία του τοπικού άρχοντα Ορσίνο, μεταμφιεσμένη σε αγόρι. Ο μελαγχολικός δούκας Ορσίνο είναι ερωτευμένος με την πενθούσα κόμισσα Ολίβια, η οποία με τη σειρά της ερωτεύεται τη Βιόλα, πιστεύοντας ότι είναι αγόρι. Στην Ιλλυρία , όμως, εμφανίζεται κάποια στιγμή και ο Σεμπάστιαν ακολουθούμενος από τον γενναίο πλοίαρχο Αντόνιο, που του έχει σώσει τη ζωή. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε έναν ζωηρό, χαριτωμένο αλλά και ενίοτε σκληρό περίγυρο, αποτελούμενο από τον πνευματώδη γελωτοποιό Φέστε, τον μόνιμα μεθυσμένο συγγενή της Ολίβια, σερ –Τόμπυ, την ραδιούργα ακόλουθο της Μαρία,τον αφελή υποψήφιο γαμπρό σερ Άντριου και τον δυσάρεστα φιλόδοξο επιστάτη της Ολίβια, Μαλβόλιο, τότε έχουμε μια πικρή κωμωδία για τον έρωτα και τα μέσα που μεταχειρίζεται, που έχουν ως στόχο πότε την ευτυχία και πότε την απελπισία.

Ομάδα
Η ομάδα Nessuno συστάθηκε, με στόχο την κατασκευή και παρουσίαση παραστάσεων, που έχουν κυρίως ως θέμα τους το φανταστικό. Το φανταστικό, όπως το συναντάμε σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής απτής ζωής μας, ή όπως το βιώνουμε σε έναν εσωτερικό φαντασιακό κόσμο. Ο κάθε ένας στον δικό του.

dodekati_nyxta_2015_04_004

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος
Διασκευή / σκηνική σύλληψη / σκηνοθεσία: Δήμητρα Δερμιτζάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Δημάκη
Επιμέλεια κίνησης: Βιβή Μπουτάτη
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτιστικός σχεδιασμός: Άννα Σμπώκου
Πρωτότυπη μουσική: Σταύρος Ρουμελιώτης
Γραφιστική επιμέλεια: Μαρία Μυλωνά
Φωτογραφίες-βίντεο: Ολίβια Τφαρντόφσκα
Eπικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά:
Κέλλυ Αλεξοπούλου, Δήμητρα Δερμιτζάκη, Γιάννης Δημητράκης, Ελένη Μολέσκη, Χρήστος Παληογιάννης, Έλλη Ταμπάκη, Τάσος Τσούκαλης-Δημητριάδης

dodekati_nyxta_2015_04_002

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παραστάσεις: από 04 Μαΐου 2015 έως τις 02 Ιουνίου 2015
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00
Εισιτήριο: 12€ γενική είσοδος, 8€ μειωμένο
Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Διεύθυνση: Studio Mαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα (Νεάπολη Εξαρχείων)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 64 53 330

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here