Για μένα, ο χρόνος του Μάνου Λοΐζου δεν ξεκινάει από τη γέννηση ή από τον θάνατό του, αλλά από τη στιγμή που βρέθηκα μαζί του σε ένα δωμάτιο, με μια κιθάρα και την εφηβεία μου για οδηγό. Από τότε, δεν ήμουνα ποτέ ξανά μόνος.
Απόστολος Ρίζος

Ο Απόστολος Ρίζος συναντά τον Μάνο Λοΐζο σε ένα μουσικό δωμάτιο, αναζητώντας το πρώτο αίσθημα των τραγουδιών – όπως τη στιγμή που γράφτηκαν από το δημιουργό τους.

Η μουσική παράσταση «Σ’ ένα δωμάτιο με τον Μάνο Λοΐζο» ξεκίνησε το 2017, ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης ενασχόλησης του Απόστολου με το έργο του μεγάλου συνθέτη και μετά από προτροπή της κόρης του, Μυρσίνης.

Πρόκειται για μια διαφορετική ματιά στο έργο του Λοΐζου, με ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και ερμηνευτικές προσεγγίσεις, που λειτουργούν σε διάδραση με ανέκδοτο υλικό και ηχογραφήσεις από το προσωπικό αρχείο του Μάνου. Στην παράσταση συμμετείχαν επίσης εκλεκτές καλεσμένες ερμηνεύτριες, δίνοντας το στίγμα της γυναικείας παρουσίας στα τραγούδια του Μάνου.

Η παράσταση έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα και την Κύπρο, έχει αποσπάσει πολύ θερμές κριτικές, και μαζί με την αγάπη του κοινού, συνεχίζει το ταξίδι της ως ένα αυτόνομο μουσικό project του Απόστολου.

Η ηχογράφηση έγινε ζωντανά στο Σταυρό του Νότου, το Δεκέμβριο του 2017 και το album αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό στιγμιότυπο με δώδεκα τραγούδια, που μεταφέρουν το κλίμα και το αίσθημα της παράστασης.

Στο κέντρο, βρίσκεται η ερμηνεία των τραγουδιών. Ο Απόστολος με τις κιθάρες και τη φυσαρμόνικα του, και δίπλα του δύο δεξιοτέχνες μουσικοί του κοντραμπάσου, οι οποίοι ξεπερνούν τα όρια του μουσικού τους οργάνου. Ψηφιακές πινελιές και λούπες, στολίζουν με επιπλέον ηχοχρώματα το μουσικό τοπίο.

Πέρα από τις ερμηνείες του Απόστολου, στο album περιλαμβάνονται και δύο ξεχωριστές στιγμές. Η παρουσία της Ελένης Τσαλιγοπούλου, η οποία συμμετείχε ως επίσημη καλεσμένη τη βραδιά της ηχογράφησης και η αυθόρμητη συμμετοχή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο ως ακροατής.

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI

Playlist:
1. Μια καλημέρα – Απόστολος Ρίζος
2. Ο μέρμηγκας – Απόστολος Ρίζος feat. Ελένη Τσαλιγοπούλου
3. Ο αρχηγός – Ελένη Τσαλιγοπούλου
4. Έχω έναν καφενέ – Απόστολος Ρίζος
5. Αχ, χελιδόνι μου – Απόστολος Ρίζος
6. Το παλιό ρολόι – Απόστολος Ρίζος
7.Ο μικρός δικτάτωρ – Απόστολος Ρίζος
8. Τέλι τέλι τέλι – Απόστολος Ρίζος
9. Λίγα γαρούφαλα – Απόστολος Ρίζος
10. Η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει – Απόστολος Ρίζος
11. Σ’ ακολουθώ – Βασίλης Παπακωνσταντίνου
12. Γερνάς και σκοτεινιάζει – Απόστολος Ρίζος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here