Ο ολοκληρωμένος δίσκος «Έχω του κόσμου ποιήματα» περιλαμβάνει 10 τραγούδια με ερμηνευτή τον Δημήτρη Μεσημέρη. Δέκα τραγούδια, δέκα ποιήματα για τη ζωή, τον έρωτα και τις ανησυχίες που κρύβει η κάθε μέρα. Ένα ταξίδι με πυξίδα την αγάπη.

Τη μουσική του δίσκου υπογράφει ο ίδιος ο Δημήτρης Μεσημέρης για τα εννέα από τα δέκα τραγούδια, ενώ για το τραγούδι “Δε γίνεται να σ’ αγαπώ” τη μουσική και τους στίχους, έγραψε ο Παναγιώτης Τσαππής.

Ο ήχος του άλμπουμ είναι πολύπλευρος και συνδυάζει αρκετά στοιχεία, κυρίως από παλιά ακούσματα σε συνδυασμό με σύγχρονες ενορχηστρώσεις. Ένα αμάλγαμα μουσικών ηχοχρωμάτων από το παραδοσιακό, τους ανατολίτικους ήχους, δρόμους του ρεμπέτικου και του λαϊκού, προσεγμένα με μια φρέσκα και σύγχρονη ενορχηστρωτική άποψη.

Την παραγωγή και την ενορχήστρωση ανάλαβε ο Φώτης Σιώτας, εξαίρετος μουσικός, πολύπλευρος δημιουργός και δεξιοτέχνης του βιολιού.

Η θεματολογία των στίχων / ποιημάτων του άλμπουμ, επικεντρώνετε ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία και κυρίως νέους ανθρώπους. Οι συνειδητοποιήσεις, τα όνειρα για το μέλλον, ο έρωτας, η αγάπη, οι προσδοκίες και η νoσταλγία. Μέσα από σχήματα λόγου και τη χρήση της μεταφορικής έννοιας, από πρόσωπα της μυθολογίας και από βίους του παρελθόντος, βάζει τον ακροατή να σκεφτεί και ίσως να ταυτιστεί με τις εικόνες που δημιουργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια των τραγουδιών.

Ο Ανδρέας Παράσχος υπογράφει τους στίχους για τα τραγούδια “Χαλάλι το φεγγάρι” και “Λάθος μου”.

Ο Βασίλης Χαρίσης υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών “Ψάχνοντας την Ιθάκη”, “Των εποχών τα τρένα”, “Προφητεία” και “Βότσαλο ναυαγισμένο”.

Ο Δημήτρης Μεσημέρης υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών “Βαγόνια”, “Το όνειρο” και “Σαν θα ζωγραφίσεις”.

Σημαντική είναι η συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού στο δίσκο. Αγαπημένος τραγουδοποιός, ο οποίος έχει χαρίσει στην ελληνική δισκογραφία πανέμορφα τραγούδια, ερμηνεύει με την ιδιαίτερη χροιά του και το νοσταλγικό του τρόπο, το τραγούδι “Προφητεία” σε ένα ντουέτο με τον Δημήτρη Μεσημέρη.

Είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι, στα βίντεο των τραγουδιών στο YouTube, σε πέντε εκ των δέκα βίντεο, αποδίδεται η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ). Η εκτέλεση της απόδοσης έγινε από την Ιουλία Στάικου με την επιμέλεια της Κωνσταντίνας Παπαγεωργίου. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους, που δεν μπορούν να ακούσουν τα τραγούδια, να κατανοήσουν το νόημα που περιέχουν οι στίχοι μέσω της διερμηνείας.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Heaven Music. Κυκλοφορεί περιορισμένος αριθμός σε βινύλιο και cd.

Τα τραγούδια “Το όνειρο”, “Βότσαλο ναυαγισμένο”, “Προφητεία” καθώς και τα πλείστα σημεία των τραγουδιών του δίσκου, ηχογραφήθηκαν με την παλιά τεχνοτροπία, με τον Φώτη Σιώτα και τους υπόλοιπους εξαίρετους μουσικούς να παίζουν ζωντανά στο στούντιο και τον Δημήτρη Μεσημέρη να ερμηνεύει επιτόπου. Το αποτέλεσμα με αυτό τον τρόπο ηχογράφησης, είναι σίγουρα πιο αυθεντικό, γνήσιο και ανταποκρίνεται ιδανικά στην αισθητική των τραγουδιών.

Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος
Design artwork: Zara Der Arakelian
Φωτογραφία εξωφύλλου: Σάββας Γρηγορίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here