Μετρώντας πέντε χρόνια απουσίας του μεγάλου δημιουργού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 την παράσταση «Εδώ είναι του Ρασούλη», ένα μεγάλο αφιέρωμα με τη συμμετοχή σημαντικών δημιουργών και ερμηνευτών.

Τραγουδοποιός, ερμηνευτής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με δεκάδες αγαπημένα τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, έχει χαρακτηριστεί ένας από τους καλύτερους στιχουργούς των τελευταίων ετών. Εμβληματικά τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί από σημαντικούς καλλιτέχνες και πολλά από αυτά διαμόρφωσαν μουσικά την εποχή τους.

rasoulis_2016_02_001

Σε αυτή τη σημαντική παράσταση, ο Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσει με την ορχήστρα του τραγούδια από τη συνολική κοινή πορεία του με τον Μανώλη Ρασούλη, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στους δίσκους «Εκδίκηση της Γυφτιάς» και «Δήθεν» και προβάλλοντας τη σημερινή πλευρά επιλεγμένων τραγουδιών από τους ιστορικούς αυτούς δίσκους, με ανανεωμένες εκτελέσεις.

Ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, η Σοφία Παπάζογλου και η Ναταλία Ρασούλη, φίλοι, συνοδοιπόροι, συνεργάτες, καλλιτέχνες που επηρεάστηκαν από το έργο και την προσωπικότητα και βρέθηκαν πολύ κοντά στο πνεύμα του Μανώλη Ρασούλη, αλλά και συμμετοχές – έκπληξη, θα δώσουν το δικό τους στίγμα σε αγαπημένα τους τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό του.

Με εκλεκτούς μουσικούς, αρκετούς από αυτούς συνεργάτες του από παλιά, και με ένα μοναδικό οπτικό υλικό – ντοκιμαντέρ, η παράσταση «Εδώ είναι του Ρασούλη» θα μας φέρει τον πολυγραφότατο και πολυαγαπημένο δημιουργό αναπάντεχα κοντά μας… σαν να είναι εδώ και να συμμετέχει στη γιορτή!

Μουσικό σχήμα – Συντελεστές:
Επιμέλεια ορχήστρας | Τάκης Φραγκούς
Επιμέλεια ορχήστρας Ν. Ξυδάκη | Δημήτρης Μπουζάνης

Τάκης Φραγκούς – κοντραμπάσο
Δημήτρης Μπουζάνης – πιάνο
Δημήτρης Χουντής – πνευστά
Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι
Δήμος Πολυμέρης – ακορντεόν
Βασίλης Κετεντζόγλου – κιθάρα
Αλέξανδρος Ιακώβου – βιολί
Βαγγέλης Λιόλιος – μπουζούκι
Δημήτρης Λιόλιος – μπουζούκι
Σωκράτης Γανιάρης – τύμπανα | κρουστά

Επιμέλεια προγράμματος | Ναταλία Ρασούλη & Έλλη Ρουμπέν
Επιμέλεια οπτικού υλικού | Δημήτρης Ιωαννίδης & Έλενα Χριστάκου
Επιμέλεια ήχου | Θανάσης Γκίκας

Σειρά ΓΕΦΥΡΕΣ | Τις Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα
Κρατήσεις: τηλ. 210 7282333

Ώρα: 8:30μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 17€ (Ζώνη Γ΄), 25€ (Ζώνη Β΄), 35€ (Ζώνη Α΄) και 50€ (Διακεκριμένη Ζώνη)
Ειδικές τιμές: 7,5€ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9,5€ (65+, πολύτεκνοι)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here