Η Έφη Μαρκοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγαλώνοντας με έντονες επιρροές από την ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας της, την Κρήτη.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική Εσωτερικών χώρων, που έγινε και η κύρια ενασχόλησή της, αλλά η μεγάλη της αγάπη παρέμενε πάντα το τραγούδι.

Έτσι, παράλληλα με τις σπουδές της γράφτηκε στοΕθνικό Ωδείο του Μανώλη Καλομοίρη, όπου με δασκάλα τη Μάρθα Συμεωνίδου μελέτησε Σύγχρονο Τραγούδι και τελειώνοντας συνέχισεκάνοντας  Μαθήματα Ορθοφωνίας  και Φωνητικής με τη Φλώρα Αναγνώστου και την Χαρά Κεφαλάαντίστοιχα.

Ο μουσικός προσανατολισμός της καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα της ελληνικής μουσικής, ενώ η ίδια έχει εμφανιστεί σε αρκετούς μουσικούς χώρους στην Αθήνα, τραγουδώντας επαγγελματικά.

efi_markopoulou_2015_04_001

Αυτήν την περίοδο κυκλοφορεί το πρώτο της  digital single με τίτλο «Στου ουρανού το χρώμα».

Τη Μουσική και τους Στίχους υπογράφει ο Βασίλης Νικολουδάκης.

Πρόκειται για ένα τραγούδι που πλημμυρίζει από χρώμα και μελωδία, εικόνες και συναισθήματα  που μας ταξιδεύουν γλυκά.

Έκπληξη του τραγουδιού ο Νίκος Ζωιδάκης, που μόλις άκουσε την Έφη στο στούντιο, έπαιξε με χαρά λύρα, δίνοντας έτσι το δικό του στίγμα στο κομμάτι.

Ο Σπύρος Πατάπης έπαιξε τις κιθάρες, ο Leo Anton τύμπανα και κρουστά, ο Γιάννης Σεισάκηςλαούτο, ο Σοφοκλής Παππάς & ο Τάκης Μαγκαφάς πλήκτρα, ενώ η Ενορχήστρωση, η Ηχοληψία, η Μίξη και το Mastering  έγιναν από τον Σοφοκλή Παππά στο SPR STUDIO.

Επιμέλεια Παραγωγής: Έφη Κανελλοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here