Ο Alex Papadiamantis, συνθέτης και σολίστας ηλεκτρικού βιολιού, παρουσιάζει μαζί με την συνεργάτιδα του, Σύλβια Ευθυμίου, μια από τις καλύτερες φωνές στο έντεχνο τραγούδι στη χώρα μας, ένα συγκλονιστικό μουσικό ταξίδι γεμάτο φαντασία, χρώματα και εικόνες από τη Μεσόγειο, με την φωνή της Σύλβιας Ευθυμίου αλλά και ορχηστρική μουσική.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, την Κάτω Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και άλλες μεσογειακές χώρες. Δέσαμε την «Αλεξάνδρεια» του Γιάννη Κότσιρα με ανατολίτικους αιγυπτιακούς ήχους, όπως και το «Στην αγορά του Αλ Χαλίλι» του Νίκου Ζούδιαρη. Το ισπανικό φλαμένγκο με τα πορτογαλικά φάντο, και τα ελληνικά με τα κυπριακά μας… Όλα αυτά, μπλεγμένα με την ορχηστρική μουσική του Αλέξανδρου, αποτελούν το μαγευτικό ταξίδι μας στις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου.

Η Σύλβια Ευθυμίου, θα πλαισιώσει αυτές τις αναφορές με μοναδικό τρόπο, παρουσιάζοντάς επίσης και τραγούδια από τον νέο της δίσκο που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Ενδεικτικά τα τραγούδια που κυκλοφορούν ήδη σε μορφή single είναι τα «Να βγεις από τα Χρώματα» σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη, «Τρείς Αναπνοές» σε στίχους Δημήτρη Ξιούτα και τα «Μέσα στο Χθές» και «Κι εγώ Είμαι Εδώ », και τα δύο σε στίχους Αλέξανδρου Μανταλβάνου. Τη μουσική και στα τέσσερα τραγούδια αλλά και σε ολόκληρο τον δίσκο υπογράφει ο Alex Papadiamantis και κυκλοφορούν από την Heaven Music & τη 14 Music.

efthymiou_papadiamantis_afisa_2017_04

Vocals: Σύλβια Ευθυμίου
Electric violins: Alex Papadiamantis
Synths: Κώστας Δάρας
Guitar: Κωνσταντίνος Σακούτης
Bass: Άρης Νικολέρης
Drums: Σπύρος Φούκης

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα (είσοδος από πεζόδρομο, Κιάφας 13)
Τηλ. κρατήσεων: 211 4096149, 6987 844845

Είσοδος: 12 ευρώ με ποτό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here