Μια πολύ δυσάρεστη είδηση για το ελληνικό τραγούδι…

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο σπουδαίος Τόλης Βοσκόπουλος, από ανακοπή καρδιάς. Ο μαγάλος μας ερμηνευτής νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, καθώς είχε αισθανθεί από μέρες έντονη δύσπνοια. Στο πλευρό του ήταν η αγαπημένη του σύζυγός Άντζελα Γκερέκου και η κόρη τους Μαρία.

Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 στη Μικρασιατική συνοικία της Κοκκινιάς του Πειραιά από Μικρασιάτες γονείς. Ήταν το δωδέκατο παιδί της οικογένειας Βοσκόπουλου (είχε 11 αδελφές). Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών σε σκηνοθεσία Θάνου Τράγκα, και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι “Βήμα-βήμα” του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα. Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την “Αγωνία”, τη σημαδιακή χρονιά του 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα), που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή.

Έχει ένα εντυπωσιακό φάσμα συνεργασιών, ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων.
(wikipedia)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here